Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijeta

Marketing

Yourself! Fitness – review

Yourself!Fitness je najbolja pomoć pri vježbanju koju možete naći. Točka!
Krenimo redom... što je to? To je, vjerovali li ne, ali "igrica". Igrica, na toliko visokom nivou da si dopušta "igru" s našim tijelom. To je ujedno i vaš najprofesionalniji osobni trener kojeg možete pronaći i istovremeno, knjiga recepata u kojoj sami određujete koliko kalorija želite unijeti koji dan u tjednu, mjeritelj vašeg napretka, trener yoge, dnevnik vježbi....i još mnogo toga.

Nakon instalacije, čeka vas kreiranje Vašeg profila prema kojem se slažu vježbe i preporuke. Obećavam vam da će te se oznojiti i prije negoli dovršite profil. Naime, nakon što vas pita za ime, datum rođenja, spol, visinu (vidi box), težinu (vidi box), doći će na red i ispitivanje vaše fizičke spreme, a tu vam nitko neće vjerovati na riječ. Prvo, mjerite puls dok mirujete, pa nakon toga morate raditi "jumping jacks" (imate animaciju sto je to, bez brige) pune dvije minute i nakon toga izmjeriti puls. Zatim, broj čučnjeva (squat, u principu "polučučanj") koje možete učiniti (do 50) – lower body strenght, broj sklekova (do 40) – core body strenght i broj trbušnjaka (do 60) – upper body strenght. Uznojeni, zadihani, već lagano umorni, a još niste ni počeli. Još se od vas traži da si odredite cilj i program onda slaže jelovnik, u kojem vi određujete koji dan će te koliko kalorija unositi, te naravno da upišete što imate od "inventara" za vježbanje (mjeritelj pulsa, klupicu za step, ručne utege...)

Napokon smo došli do prave stvari. Sam program ima opcije "workout" kojim ulazite u dio za vježbanje, "meditation garden" koji vodi u dio za opuštanje i yogu, "progress" gdje vidite svoj napredak i cilj, "commitment" mjesto gdje vidite koliko ste si odredili za vježbanje ovaj tjedan i koji vodi do "kuharice", te još standardne "sound options" i "end session".

U workout dijelu birate tip vježbe, koji može biti: weight loss, cardio, upper body strenght, core body strenght, lower body strenght i stretching. Maya, Vaša osobna virtualna sexy trenerica, će vam svaki dan savjetovati što ona misli da bi trebali danas vježbati tako što će staviti zvijezdicu ispred tipa vježbe. Možete, ali i ne morate je poslušati kod toga. Nakon što odaberete tip vježbe, još vam ostaje odabrati trajanje vježbe, inventar, te ništa manje važno, okoliš i vrstu muzike. Ispočetka nećete moći odabrati sve okoliše niti sve vrste glazbe, no mora se nekako i napredak kroz igru nagraditi, a to se radi "otključavanjem" tih bonusa i naravno...fizičkom kondicijom.

Da li to radi? DA! Evo, prije pisanja ovoga, Maya mi je savjetovala jedan Upper body strenght, malo sam odgurnuo stolac i posvetio 15 minuta tome. Pošteno sam se umorio i naradio dok me Maya provela kroz 10 – ak vježbi. Štoviše, kapnula je i kap znoja s mene, a ja sam u vrlo dobroj kondiciji.
Vježba se sastoji od toga da vas na početku Maya pita kako se osječate danas. Nakon što odgovorite imate ispred sebe Mayu, u odabranom okolišu, dolje timeline sa nazivom i težinom vježbe, sa strane tutorial ako slučajno niste sigurno koju vježbu što i kako, pause i pozadinsku glazbu. Sve što vam treba za dobar trening. Još, par puta tokom seanse Vas Maya pita da li je to prošla vježba bila preteška te da li ste mogli pratiti za vrijeme vaših 10 – 15 sekundnih odmora. Nakon vježbe, zaista osjetite na tijelu da ste vježbali, ma koliko bili u kondiciji. Zaista Vas profesionalno vodi kroz sve vježbe.

Da zaključimo, Yourself! Ftiness je "must have" za svakoga, maldo ili staro, muško ili žensko, fit ili ne... Štoviše i puno je lakše dobavljiv nego što mislite. Nisam siguran ima li ga u dućanima, ali verzije za PC, xbox ili PS2 možete vrlo lako (i za manje od 30-ak kn) nabaviti kod bilo kojeg boljeg pirata, ili pak skinuti s interneta. Ja Vam naravno savjetujem da kupujete legalno!

Amerikanci mjere visinu u stopama i težinu u paoundima...kak bilo odite na google i upišete vašu visinu u cm, npr 175cm in feet i dobijete pretvorenu veličinu. Ista stvar i sa težinom, 75kg in lbs i izračuna vam





Post je objavljen 13.04.2005. u 14:32 sati.