Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Z V O N O

Naslovnica prvoga broja ZVONA Članovi UHSU-a, barem oni koji su angažirani oko lista Udruge, ponovo nisu poštivali datum izlaska lista kojeg su sami odredili. Naime, list se trebao pojaviti za Uskrs, pa nije. Potom se trebao pojaviti 3. travnja, pa nije. Na kraju, kako su obećali, list se trebao pojaviti danas, a pojaviti se neće i to iz jednostavnog razloga što se pojavio - jučer (barem sam ga ja tada zamijetio na stranicama UHSU-a). Ne znam je li riječ o praznovjerju, s obzirom na današnji 13. datum, ali znam da je svakako bolje da se pojavio već jučer nego da ga moramo čekati do sutra.

Neveliki prvi broj ZVONA (taj naziv usvojen je nakon rasprave na njihovu Forumu) nakon uvodnika predsjednice UHSU-a Željke Jurlete donosi niz tekstova zanimljivih ne samo članovima UHSU-a nego i široj čitateljskoj publici. Tako u kratkim crtama možemo saznati ponešto o samom UHSU-u i o koncepciji samoga lista, ali i o životu nedavno preminulog Ivana Pavla II., te o tradicionalnim vrijednostima Uskrsa, budući da je ovaj broj, kako sam već rekao, zamišljen kao uskrsni. Ekologija je zastupljena kroz veoma informativan članak o vodi, a u članku Tamni oblaci se nadvili nad naš grad autorica piše o današnjim “oblacima nad Uskopljem”: uskakivanju, abortusu i traču. Mario Juričević piše o zadrugama, a Marinko Vukadin o sv Tomi Akvinskom. Tu su još i tekstovi o ponovnom okupljanju Bijelog Dugmeta, te o najluksuznijem hotelu na svijetu, ali i osoban pogled na budućnost iz pera Joze Rajića i pjesma Ane Kustura.
Toliko za sada. Uskoro ću na ovome blogu iscrpnije pisati o prvom broju ZVONA, a dok se to ne dogodi svi na www.uhsu.org

Post je objavljen 13.04.2005. u 08:00 sati.