Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Ehud Manor (1941 - 2005)

Umro je pjesnik! Pozalio se je nocas da ne moze disati. Zena je htjela pozvati hitnu pomoc. On je rekao da ne treba. Ona je ipak pozvala, a kada su dosli vise mu nisu mogli pomoci. Srce!

U cetrdeset godina rada Manor je stekao epitet jednog od najplodnijih izraelskih umjetnika. Pisao je tekstove po muzici koji su mu donosili, prilagodjavajuci je pjevacu. Napravio je pjesmu s kojom je Izrael prvi put izasao na Euroviziju. Sa Ofrom Hazom i pjesmom "Am Israel haj" (Izraelski narod zivi) je osvojio eurovizijsko prvo mjesto u Njemackoj. Prevodio je tekstove klasika, a u prevodjenju tekstove stranih hitova nije mu bilo premca. Dobitnik je Nagrade Izrael za zivotno djelo!

Poznavao je u detalje zivot i rad svakog izraelsko umjetnika, a nisu mu bila nepoznata ni djela onih najmaladjih, koji tek pocinju. Bodrio ih je u stvaranju, pa cak i kada se radilo o "proizvodima" koji odstupaju od standardnih ukusa i normi! On je shvacao svakoga i imao vremena za svakoga!

Vodio je radio i TV programe, a njegovog toplog i pomalo sjetnog glasa sjecat cemo se sa komemoracija mnogim velikanima izraelske estrade. Tko ce za koji dan voditi komemoraciju njemu u spomen...?

Post je objavljen 12.04.2005. u 21:18 sati.