Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Donatori???

Pažljiviji posjetitelji ovog bloga sigurno su uočili da momčad "Sloge", već drugi put ove sezone, na prvenstvenim, domaćim, utakmicama igra u starim marikirima koje su nekada koristili na treninzima. Razlog je jednostavan : HNK "Sloga" ima samo jednu, i to nekompletnu, garnituru sportske opreme (crvene dresove, bijele šortseve i crvene čarape). Kako je pravilo da domaćin, u slučaju da obje momčadi imaju sličnu opremu, mijenja dresove "Sloga" je uvijek u neugodnoj situaciji. No, i pored upornih nastojanja da nađu donatore koji bi kupili jednu kompletnu opremu igrači su primorani igrati u markirima, a nekoliko puta se događalo, kada je "Sloga" gost, da od domaćina posuđuju opremu. Ponekad igrači "Sloge" izgledaju smiješni, i sami sebi, kada pri izmjenama igrača jedni drugima daju kostobrane /koje su samo kupili), ili kada ima usred utakmice kostobrani ispadaju po terenu, jer nemaju kvalitetne (nove) čarape koje bi ih pričvrstile uz nogu. Problem je i igranje utakmica u terminima nedjelja – srijeda – nedjelja kada svi u klubu gledaju u nebo s nadom da neće biti kiše i da će se oprema osušiti. Da bi se odigrala neka prvenstvena utakmica nerijetko se dešava da sami igrači i treneri donose svoje lopte jer klub trenutno nema niti jednu loptu s kojom bi se trebala igrati prvenstvene utakmice.
Ipak, od svega igrače i trenere naviše iritira činjenica da gotovo svi klubovi sa kojima "Sloga" igra, a tu su i klubovi iz daleko nerazvijenijih sredina, nekih mjesnih zajednica zapadnohercegovačkih općina, koji s ponosom pokazuju gostima iz Uskoplja po nekoliko različitih kompleta sportske opreme i rekvizita za trening.
Vodstvo i igrači "Sloge" teško da se mogu sjetiti stadiona na kojem su gostovali, a da im domaćini s ponosom ne pokažu strojeve za održavanje terena – traktore, kosilice, valjke i svi od reda se čude kako to Uskoplje ne može osigurati. Nekoliko puta "Sloga" je posuđivala kosilicu od susjeda iz Rame, koji su traktor dobili kao poklon od svojih sugrađana koji trenutno žive i rade u Hrvatskoj (Zagrebu) i čude se kako HNK "Sloga" nema nikakvu pomoć od, kako se procjenjuje gotovo 2500 Uskopljana, koji žive u Zagrebu i okolici.
Ove godine "Slogu" su financijski pomogli samo poduzeća "Paloč" d.o.o.i "Sičaja" d.o.o., Croatia osiguranje kao i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna.
Mora se priznati jako malo.

Koristimo i ovu prigodu da pozovemo sve Uskopljane, ma gdje bili, da makar i simboličnim iznosom, pomognu nastojanjima uprave i igrača HNK "Sloge" za opstankom ovog kluba. Iskreno se nadamo da će se netko od, kako se očekuje 500 pozvanih na "Uskopljasku večer", koja će se održati 16. travnja u Zagrebu sjetiti i HNK "Sloge", jer će se tamo nači i mnogi koji su nekada aktivno bili uključeni u rad nogometnog kluba. .




Post je objavljen 12.04.2005. u 18:37 sati.