Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Općina izdala u zakup 450 hektara zemljišta

Odlukom Općinskog vijeća, a nakon provedenog javnog natječaja, Općina Livno izdala je u zakup oko 450 hektara poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednicima s područja ove općine, javlja dopisnik NINA-e. Prema riječima pomoćnika načelnika za gospodarstvo Fikreta Sitnića, na natječaj za davanje u zakup poljoprivrednih......parcela u Livanjskom polju svoje programe kandidirala su 63 individualna poljoprivredna proizvođača, a od 40 parcela ponuđenih u zakup dodijeljeno je 37 parcela. Za neke parcele, kazao je Sitnić, vladao je interes poljoprivrednika, a cijena zakupnine parcela koje se daju na korištenje na pet godina kreće se od 40 do 120 maraka po hektaru. Inače, ponuđeni programi korištenja poljoprivrednih parcela najvećim dijelom odnose se na proizvodnju stočne hrane i travno-djetelinske smjese, a tri prihvaćena programa odnose se na proizvodnju povrtlarskih kultura i jedan na proizvodnju cvijeća. Općinske vlasti Livna smatraju da će prihvaćeni programi korištenja poljoprivrednog zemljišta povećati poljoprivrednu proizvodnju na parcelama Livanjskog polja koje je prije rata godinama koristilo istoimeno bivše društveno poduzeće.

Austrijska korporacija za vode u slivu Dunava u organizaciji Instituta za hidrotehiku Sarajevo
Tokom 2004. godine Asocijacija vodovoda u BiH je uspostavila suradnju sa gospodinom Max-om Hammerer-om, predstavnikom ADWC- Austrian Danube Water Corporation (Austrijska korporacija za vode u slivu Dunava). Gospodin Hammerer je uputio molbu da se prikupe informacije o vodovodima koji su zainteresirani za povoljne kredite od strane Austrijske Kontrol Banke. Želju za ovakvom vrstom suradnje je iskazalo oko 30 vodovoda iz cijele BiH. Nažalost, iz Austrije je stigla informacija da su oni za sada zainteresirani samo za vodovode u sljedećim gradovima: Cazin, Livno i Banjaluka, sa kojima će se stupiti u daljnje pregovore.

Počela adaptacija prostorija Županijskog i Općinskog suda
Nakon što je Vlada Hercegbosanske županije donijela odluku o financiranju projekta rekonstrukcije i adaptacije svih prostorija i sanitarnih čvorova pravosudnih institucija ove županije, krajem ožujka počeli su radovi na tri kata zgrade u kojoj su smješteni Županijski i Općinski sud, te Odjel sudske policije. Ovu informaciju potvrdio je predsjednik...... Županijskog suda u Livnu Nedim Begić koji je kazao da je izvođač radova poduzeće Interijer iz Tomislavgrada koje je kao najpovoljniji ponuđač odabrano nakon provedenog javnog natječaja. Begić je naglasio da je ugovorom predviđeno da svi radovi budu završeni u roku od 60 dana, odnosno do početka lipnja ove godine, kad će, kako je kazao, pravosudne institucije HBŽ-a imati optimalne uvjete za rad. Podsjetio je da je prošle godine potpuno nove prostorije na cijelom katu iste zgrade dobilo i Županijsko tužiteljstvo, a novi iventar i tehnička oprema već su nabavljeni i za Županijski i Općinski sud, te Odjel sudske policije.
N.V.

XX. svjetski dan mladih u Kölnu

Köln, 16.08.2005.-21.08.2005.

"Dođošmo mu se pokloniti" (Mt 2,2), tema je koju je papa Ivan Pavao II. izabrao za sljedeći, XX. svjetski dan mladeži koji će se održati u Kölnu, u Njemačkoj, od 16. do 21. kolovoza 2005. godine.
Na Internet stranici Svjetskoga dana mladih u Kölnu www.wjt2005.de do 1. lipnja 2005. mogu se prijaviti zainteresirani u dobi od 16 do 30 godina. Prijavom ujedno osiguravaju hodočasnički paket, čija se cijena ovisno o trajanju i vrsti boravka kreće između 40 i 169 eura, a sadrži hodočasničku iskaznicu, bonove za prehranu i prenoćište, osiguranje i vozne karte za mjesni promet.

Studenti na tribini o položaju Hrvata u BiH
Studenti Hercegovine u Zagrebu okupljeni u ZKHS-u u sklopu obilježavanja desetogodišnjice postojanja toga kluba 20.4. planiraju organizirati političku tribinu s temama : Položaju Hrvata u BiH i buduće ustavne promjene koje predstoje.
Na tribinu će kao gosti biti pozvani visoki dužnosnici pojedninih stranaka iz BiH kao i nestranačke javne osobe iz BiH i Hrvatske. Pozivaju se studenti da se odazovu u što većem broju te da aktivno sudjeluju u ovoj tribini.
Poskok



Post je objavljen 12.04.2005. u 00:54 sati.