Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Muškarci i hrabrost

I tako sam vam ja danas bila u rodilištu. I baš sam sretna radi toga. Pitala sam rođakinju ako će mi dati Malu da ju nosim doma, ali mi se plan izjalovio. No, danas neću cvrkutati o bebama, a ne mislim baš ni cmizdriti, nego mi je nešto onako spontano palo napamet. Pogled na novi život iz 3 perspektive.

Gledam tu svoju rođakinju kako je nakupila kila (dobro, dijelom je sama kriva što je jela ko slonica :)), pa onda kako se bolno prevrće da bi se pomaknula s kreveta, jer 5 kg «izbacit» baš i nije bez posljedica, pa onda kako muku muči sa hranjenjem bebe.

Onda, gledam bebicu, pomalo crvenkastu od tih napora koje je prošla da bi došla na ovaj svijet. Jer, nije baš ni njoj lako proći porod. Ovoj je izgleda i ručica ili rame puklo ili napuklo pri porodu kad su ju vadili (iako ne krivim tu nikoga posebno). Pa još treba i jesti, ako što i uspije. Jadna Malica.

I onda malo mislim, općenito gledajući, Mama se napati, Beba se napati. A Tata? Eh, on ima ženicu, dobije bebicu i – izgleda da je to to. :)) Najveći mu je trud ... da ... stvarno veliki napor.

Nisam prije baš imala neki poseban stav o muškarcima, tj. tatama na porodu. No, sad sam sve bliže potpuno čvrstome stavu da bi oni to MORALI proći. Jer, kad mi je rođakinja rekla da misli da je jednoj poznanici-babici dobro stiskala ruku i da misli da je možda poplavila, palo mi je na pamet – pa nije li Gospodin Tata mogao proći barem tu «tešku» muku stiskanja ruke. Muška ruka valjda može podnijeti i složenije napore.

No, opet, zamislite Ponosnog Tatu kako hrabro dolazi sa ženom, i već na prvi pogled malo krvi, počinje ga hvatati nesvjestica, a na drugi sve one sestre superzgodne s dekolteima i dobrim nogama oblijeću oko njega i «spašavaju» mu život. Dok Mama i Beba muku muče da jedna drugoj olakšaju i skrate te bolne trenutke.

I onda se opet pitam, što je bolje – imati taj cirkus, ili mu javiti da je postao tata? Baš sam u dilemi. I jako me zanima što vi mislite o tome. Zanima me ženska percepcija, ali i muška. Onih koji nisu roditelji, a i onih koji jesu. I koji imaju konkretna iskustva. Sigurna sam da će oni koji još nisu tate biti dosta hrabri – na riječima ... Jooooj, možda samo imam predrasude.



Post je objavljen 11.04.2005. u 22:27 sati.