Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Napokon pobjeda

Sloga - Rama
Uskoplje, 10. travanj 2005.

HNK "Sloga" – NK "Rama" 3 : 1 (0 : 0)
Gradski stadion "Košute"
Teren pogodan za igru, vrijeme prohladno sa povremenim jakim vjetrom.

Strijelci :
0 : 1 (76. min. M. Mišura),
1 : 1 (85. min. Petričević),
2 : 1 (87. min. Mabić),
3 : 1 (90. min. Glavaš)

Gledatelja : 70

Suci : Josip Lozančić (Livno), Drago Tabak (Tomislavgrad), Mario Čosić (Livno)
Delegat . Zorislav Nuić (Čapljina)

HNK "Sloga" : Jozo Rajić, Josip Perić, Mario Batinić (od 22. min. Josip Zeko), Kristijan Matišić, Zdravko Fišić ( od 46. min. Grga Mabić), Damir Juričić, Ljuban Šekerija ( od 64. min. Damir Petričević), Dario Pilić, Berislav Miloš, Mario Glavaš, Joakim Perić.

HNK "Rama" : Kulaglić, Cvitanović, I. Mišura, T.Mišura, Viadkušić, Džidić, D. Kapčević, M, Mišura, I. Kapčević, Ostojić (od 68. min. Baketarić), Nevjestić.

"Sloga" je danas odigrala jednu čudnu utakmicu. Nikada ove sezone, iako su gubili utakmice, igrači "Sloge" nisu odigrali lošiju utakmicu. Zahvaljujući samo odličnim potezima trenera Miroslava Arežina "Sloga" je uspjela doći do pobjede.
U prvom poluvremenu bilježimo samo tri izgledne prigode za postizanje pogotka, uz bolju igru gostujuće momčadi.
U 10. minuti Dragan Kapčević izbija sam pred vratara Rajića ali šutira preko gola. U 15. minuti Ostojić sa nekih petnaestak metara snažno šutira u desni kut ali vratar "Sloge" sjajno brani. Trener Arežina vrši prvu zamjenu igrača već u 22. minuti kada mladog Batinića, koji je očito bio impresioniran važnošću susjedskog derbija, zamjenjuje Zeko. S promjenom uloga u zadnjem redu domaćina trener Arežina pokušava unijeti sigurnost u igri "Sloge". Domaći igrači jedinu prigodu za postizanje pogotka imaju u 30. minuti kada Joakim Perić glavom spušta loptu za Miloša koji šutira, sa ruba šesnaesterca, preko gola gostiju.
U drugom poluvremenu gosti i dalje nastavljaju sa boljom igrom. Trener Arežina umjesto umorno Fišića, uvodi Mabića, a Miloša prebacuje iz vrška napada u sredinu, pokušavajući pojačati srednji red, koji nikako da zaigra u skladu sa svojim potencijalom. Te promjene, ako i kasnije uvođenje Petričevića daju rezultate. Miloš, iako još nedovoljno fizički spreman, pokazuje ostalim igračima iz vezne linije "Sloge" kako se lopta zadržava i prenosi u napad. Sloga-Rama
U 50. minuti bilježimo prigodu D. Kapčevića koji šutira sa dvanaest metara, Rajić odbija loptu na koju ponovno natrčava D. Kapčević i glavom šutira, ali Rajić odličnom intervencijom izbacuje loptu u korner. U 59. minuti gosti postižu pogodak. I. Kapčević izvodi korner s desne strane, vratar Rajić pokušava izbaciti loptu u korner ali pogađa prečku, lopta se odbija na nekih petnaest metara, a M. Mišura volejem snažno šutira i lopta od prečke odlazi u mrežu. Kada je, u 76. minuti, odlični sudac Lozančić opravdano dosudio kazneni udarac za goste, nakon igranja Juričića rukom u šesnaestarcu, svi su mislili da će "Sloga" upisati novi poraz. Na sreću domaćina I. Kapčević snažno šutira sa bijele točke ali visoko preko gola. Od tog trenutka na terenu postoji samo jedna momčad – "Sloga". Tada dolaze do izražaja potezi trenera Arežine. U 83. minuti nakon kratkog dodavanja Miloša Petričević postiže pogodak šutom sa 17-ak metara, s lijeve strane. U 87. minuti Petričević dodaje Mabiću koji rutinerski šalje loptu iza vrlo lošeg Kulaglića. Kada su svi očekivali kraj utakmice Glavaš uzima loptu i sa nekih 35 metara lobuje gostujućeg vratara. I samo nekoliko trenutaka prije no što je sudac Lozančić odsvirao kraj utakmice Miloš pogađa desnu vratnicu.
Na kraju ipak treba pohvaliti nogometaše "Sloge" jer su pokazali novu osobinu, do zadnjeg minuta se nisu predavali i što se bližio kraj utakmice igrali su sve bolje. I ova utakmica je pokazala da "Sloga" ima dobar potencijal, ali da se samo kroz redovite treninge može doći do bolje ugiranosti, što je trenutno veliki nedostatak ove momčadi.
Nadamo se da će ova pobjeda potaći igrače, ali i upravu, na još bolji rad, što im od srca želimo.




Post je objavljen 10.04.2005. u 18:32 sati.