Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cybergirl

Marketing

Izbor je ono što nas čini ljudima

U životu sam uvijek birala što ću odjenuti, kamo ću izaći, koga ću pozvati na rođendan, koje knjige nositi kući a koje ostaviti u knjižari da čekaju novoga kupca; birala sam što ću večerati, doručkovati, s kim ću se družiti, za koga ću se udati. Načelno sam vrlo ponosna na svoje izbore i smatram ih dijelom svoje vlastite osobnosti.

S druge pak strane, ako mi se nešto izrazito ne sviđa, ako osjećaj koji mi netko ili nešto pobudi, prijeđe granicu koju smatram da se isplati podnijeti, tada biram ignoriranje. Nije moja misija da mijenjam svijet; ali je moje pravo da ga biram.

Tako nikad ponovno neću obući plavu majicu koja me pika, niti ću jesti staklene rezance, niti ću čitati de Sadea, niti ću se družiti s ljudima u čijem se društvu ne osjećam ugodno, niti ću slušati radio čija me glazba izluđuje, niti ću gledati televiziju čija mi se programska politika ne sviđa.

Izabirem ignoriranje, izabirem da se osjećam bolje i ne vidim u tome ništa loše.

Isto tako, ako ima ljudi u kojima moja osobnost izaziva neke negativne emocije od najobičnijeg "Ideš mi na živce" do osjećaja tuge i velike ljutnje - to mi je najiskrenije žao, ali moji izbori su samo moji i ne mogu se mijenjati radi svijeta.

Voljela bih da i ti ljudi, ako ih činim tužnima izaberu izbor, izaberu sreću, izaberu ignoriranje.
Jer, ja sam vrlo sretna žena. A to najiskrenije želim svakom čovjeku.


Post je objavljen 09.04.2005. u 10:25 sati.