Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Dino Dvornik: Afrika

'Enfant terrible' hrvatske glazbene scene (sjećate se sigurno, recimo, onog ustajanja iz mrtvačkog kovčega na pozornici u Splitu čime je simbolično želio pokazati da s njim moraju računati svi oni koji su ga već otpisali) na svom istoimenom albumu (Enfant terrible, 1997) objavio je pjesmu "Afrika"


Biografija
Dino Dvornik rođen je 20.8.1964. godine u Splitu. Nećete vjerovati, ali krsno ime mu je Miljenko. U horoskopu je Lav, što znači da sve što radi radi od srca i za srce, a ako ga malo bolje pogledate, vidjet ćete da ima veliku glavu, koja je zaštitni znak svakog pravog Lava. Još kao klinac počeo je glumiti u serijama i filmovima sa svojim ocem Borisom Dvornikom gdje je pokazao zabavljački talent. Mama ga je upisala u muzičku školu, ali ga klasična glazba nije zanimala, pa je ubrzo postao noćna mora za svoje profesore. Sa 17 godina oformio je sa starijim bratom prvi funky band "Kineski zid" s kojim je snimio i istoimenu ploču, a onda su se raspali zbog različitih pogleda na glazbu. Svoju uspješnu samostalnu karijeru Dino je započeo 1988. godine.

Planovi
Inače, nekoliko mjeseci nakon izdavanja svog posljednjeg albuma "Big Mamma" Dino Dvornik započeo je s radom na novoj glazbi koju će sam izdati pod svojom etiketom "Show-stop music", future funky-drum and base orjentacije. Osim što surađuje s nekoliko poznatih DJ-a, Dino Dvornik planira glazbu sa svoje etikete ponuditi i na strano tržište. Također Dino Dvornik obavještava sve mlade ljude koji vole elektronsku glazbu da mogu svoje materijale slati na njegov e-mail.

Dino Dvornik Official Web site
Iz interviewa objavljenog na službenom web-siteu Dina Dvornika, kojeg ćemo predstaviti za nekoliko dana:

P: Kako ovih dana izgleda jedan tvoj prosječan dan?
O: Dosadan je. Non-stop preslušavam glazbu. Moraš preslušavat jako puno glazbe da bi mogao napraviti dobru glazbu isto kao što moraš pročitati jako puno knjiga da bi napisao dobru knjigu. Ja obožavam slušati tu glazbu, pogotovo ono što radi jedan naš mladi i nadobudni momak, DJ Nitro. Njegova mladost, to što voli istrčavati pred rudo i moje iskustvo zajednički će dovesti do jednog dobrog rezultata, što će se čuti na novoj ploči. Inače, izlazim obično na techno partyje da malo gledam te DJ-e, da vidim koji su među njima dobri. Odem nekada i van Hrvatske na party. Tu u kafiću popijem pivo-dva, navečer prošećem do grada s prijateljima i to ti je to. Ostanem u autu slušati muziku da ne ometam susjede, pa mi žena uvijek govori da zašto tako kasno dolazim, haha. Dobio sam 800 kuna kazne zbog glasnog slušanja glazbe - netko me od susjeda prijavio.

AfrikaMP3
---
TiSiTaMP3
---
ZigoloMP3
---
CvitaMP3
UZIVAJJJJJJJJJJJ


Post je objavljen 08.04.2005. u 17:07 sati.