Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

I opet petkom vikend zanimacija ( Go-problem broj 42. )

Neki su možda već pomislili da smo ovaj problem imali prošli puta. E, nismo! Pogledajte malo bolje. Jedan crni kamenčić je više, a jedan je premješten na drugo sjecište. Bijeli kamenčići stoje na istim mjestima kao i u prošlom problemu.
Zašto ja vama to naglašavam? Vidjeti ćete koliko je to važno. Bijeli ima jednu slobodu više nego prošli puta i to onu na F4. Dodan je kamenčić na M3. Ima li i to neki značaj ili je tu tek tako? U pravim i dobrim problemima svaki kamenčić nešto znači, ali što ako je on tu samo kao zavaravanje. Vi mislite da on nešto znači, a tu je možda samo bez veze, da vas brka. Upregnite 'vijuge', možda vam nešto dobro sine.
Rješenje ovoga problema uslijediti će u ponedjeljak na ovom blogu.
A sada o onome što je pred nama.
U Velikoj Gorici kao da ne može biti subote bez natjecanja u gou. Da, skoro tako. Može nas omesti samo neko važno natjecanje van Gorice, na koje izlazimo u većem broju. Tako će biti 14. 05. kada se igra Grand Prix Hrvatske. Objava još nije išla, jer ima još malih neodređenosti u organizaciji. Uskoro će i ta objava.
A, krenuo sam pisati o tome što je u subotu u Gorici. U Centru u Zagrebačkoj 90, kao i obično, je sada već 2. Otvoreni proljetni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica'. Pristup je slobodan, a i gledateljstvo može navratiti. Igra se handicap po razlici kategorija -2. Vrijeme za razmišljanje je 30 minuta po igrači i byoyomi 15 sekundi za potez. Ja dolazim, a Vi?
bl. Muradenu


Post je objavljen 08.04.2005. u 12:43 sati.