Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frequency

Marketing

WOLFGANG S. iz Beograda_OBAVEZNO POSLUSATI!!!

Vukan Stojanovic, alias WOLFGANG S., rodjen je u Beogradu (Jugoslavija) 01. oktobra 1973. ....Vukan 1991. formira svoj prvi kucni MIDI studio i pocinje sa stvaralastvom....poznat u muzickom svetu sa dva projekta: Vukan i WOLFGANG S.
Prvi je orijentisan ka sporijem tempu, tzv. Lounge zvuku - opustajucim instrumentalnim Jazzy numerama sa ambientalnom atmosferom. WOLFGANG S. projekat je orijentisan ka klupskoj muzici, .... Pored ovih, Vukan (alias WOLGANG S.) ucestvuje i u drugim projektima stvarajuci muziku za: film, pozoriste i moderan balet, spice TV i radio emisija kao i za brojne radio i TV reklame.
...U pocetku je eksperimentisao sa zvukom sintisajzera i kompjutera a zatim se pod pseudonimom WOLFGANG S. prvi put pojavljuje na YU radiju oktobra 1994. Vec u maju 1995., WOLFGANG S. objavljuje svoj debitantski album Uticaj Svemira (ITV MM) koji predstavlja prvo zvanicno izdanje Techno muzike u Jugoslaviji. Kasnije slede brojni nastupi sirom (i van) Srbije koji se baziraju na jedinstvenom izvodjenju elektronske muzike uzivo uz upotrebu elektronskih instrumenata: sekvencera, semplera, sintisajzera i ostalih elektronskih uredjaja. Februara 1996. WOLFGANG S. postaje prvi Techno umetnik koji uzivo nastupa na nacionalnoj televiziji (3K RTS) a u septembru iste godine i na radiju B92. Tokom sledecih godina WOLFGANG S. osvaja prva mesta domacih top-lista radio stanica B92, Studio B (Diskomer), YU Radio, Beograd 202 i dr. Istovremeno se pojavljuje i na domacim i stranim CD kompilacijama (videti pod diskografija). ..
muzika ovdje



Vukan / WOLFGANG S. je svojom muzikom prisutan vec godinama na domacim i stranim radio i TV stanicama, festivalima, klubovima i drugim medijima. Kad nas je saradjivao sa umetnicima poput Bebi Dol, Madam Piano, Darkwood Dub, Chiq Toxiq, Foto, Mistake Mistake i dr. Njegove numere su objavljene na brojnim domacim izdanjima i kompilacijama (vidi pod izdanja)


Post je objavljen 06.04.2005. u 16:27 sati.