Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Pedro postaje otac

Pedro ima desetoro braće i sestara od kojih osmero žive na Filipinima. Prije otprilike pola godine, na svoj trideseti rođendan, Pedro im je napisao pismo i priznao da je homoseksualac. Nije znao kako će braća i sestre to prihvatiti, međutim, objasnio mi je da je situacija na Filipinima što se tiče homoseksualnosti malo liberalnija nego u Hrvatskoj. Iako katolička zemlja, homoseksualnost je prilično raširena i općeprihvaćena kao jedna zanimljiva aberacija. Ljudi cijene homoseksualce kao vesele i šaljive ljude i rado ih imaju u društvu. Postoji dosta klubova i barova gdje se homo populacija slobodno sastaje i druži. Basilio Premudri je komentirao da Sveta Inkvizicija očito na Filipinima nije dobro obavila posao.

Najmlađi brat koji je uvijek bio jako povezan s Pedrom ipak nije najbolje prihvatio ovu vijest. To se odrazilo na njegov uspjeh u školi. Međutim, jedna od sestara, koja je jako bliska s Pedrom, je upravo ponudila Pedru da usvoji jedno od njeno troje djece. Njena obitelj živi u siromaštvu i planiraju imati još djece. Pedru žele poslati svoju trogodišnju kćer, a kao razlog su naveli zato da ima nekoga da se brine za njega kad ostari s obzirom da neće imati svoje djece. Pedro je sav ushićen idejom da će postati otac. Sad istražuje načine kako može usvojiiti svoju nećakinju.

Ja sam bio oduševljen s njegovom idejom o usvajanju sestrinog djeteta. Baš mi je bilo drago radi njega. On obožava djecu i uvijek se igra s mojim klincima. Međutim, nakon malo razmišljanja, pitam se da li je posvajanje nećakinje najbolji način za ostvarenje roditeljstva. Trogodišnje dijete je ipak već dosta povezano sa svojom obitelji. Ja ne bih to mogao napraviti. Ako bih bio u mogućnosti, radije bih financijski pomogao sestri i njezinoj obitelji. Nekako mi se uzimanje djeteta iz obitelji čini sebičnim. Drugačije je kad se radi o siročadi. Međutim, svaka kultura je drugačija, pa mi ne pada na pamet da ih zbog toga osuđujem. Možda je u njihovim glavama ovakvo usvajanje nešto sasvim normalno i prihvatljivo.

Post je objavljen 06.04.2005. u 08:47 sati.