Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Branitelji se samospaljuju, zar ne?!


Kaže Mate Bašić, hrvatska svakovrsna uzdanica iz Australije, da sam lud i da sam s luđacima imao posla. Kad govori o tim s kojima sam imao posla, cilja prvo na pokojnog Levara kojeg su ludim proglašavali Mirko Norac, Tihomir Orešković i svi oni koji su s njima u iste gajde puvali.

Frane Goreta, umirovljeni pukovnik SIS-a, koji je prije rata u Njemačkoj sjedio u zatvoru zbog ubojstva jugoslavenskog konzula, a u Domovinskom ratu domoljublje iskazivao u splitskoj Lori i drugim vojnim zatvorima, izjavio je na Općinskom sudu u Splitu da sam lud, što je on čuo od nekog mog kolege iz Globusa, te da su me zbog prolupalosti izbacili iz tih novina.

I Maria Barišića proglasiše ludim. Uglavnom isti krug Bašićevih lieblinga. Mariov medicinski karton s dijagnozom PTSP-a objavio je Zvonimir Despot u Večernjem listu. Naš ugledni psihijatar iz Vrapča dr. Vlado Jukić javno je analizirao što u tom kartonu piše i zaključio da se najvjerojatnije radi o simulantu. Nije važno jel netko lud il' simulira, važno ga je javno kompromitirati.

Vojna policija kojoj je Mario prijavio otuđenje kartona nikad nikog nije kaznila.

A Hrvatsko novinarsko društvo nije reagiralo na nemoralni postupak Zvonimira Despota.

Naravno da se nije oglasio ni liječnički zbor da osudi postupak dr. Vlade Jukića.



Razni neoliberalizmi i pseudodemokracije zaprijetili su isticanju hrvatskog imena, a relativizirane su i žrtve Domovinskog rata. Urušio se unutarnji svijet mnogih idealista. A svaki je branitelj bio veliki idealist; inače ne bi imao snage izdržati i pobijediti. Kad život ostane bez ideala, tada to više nije život. Otuda brojna samoubojstva naših branitelja, a i učestala oboljenja od posttraumatskog stresnog poremećaja možemo protumačiti kao kronično samoubojstvo.


Ovo je na temu 1369 samoubojstava branitelja napisao prof. dr. Vladimir Gruden u Hrvatskom listu.

Znači, nisu za samoubojstva krivi korumpirana birokracija i korumpirani liječnici te činjenica da su se neki bogatili dok su drugi ratovali i gubili zdravlje: kako tjelesno, tako i duševno?

Manga je taj profesor Gruden. Skrbio se on o zdravlju Muniba Suljića, pa mu izdao potvrdu da ne može biti prisutan suđenju povodom moje tužbe za fizički napad.

Onda je sutkinja Općinskog suda u Zagrebu zatražila vještačenje dr. Miroslava Gorete koji je poništio nalaz dr. Grudena, i Suljić se morao pojaviti na suđenju, te doživjeti svoju prvu kaznenu presudu u životu: pet mjeseci zatvora, odnosno godinu dana uvjetno - jer me u rujnu 1999-e fizički napao i zaprijetio da ću najebati, da će najebati svi novinari.

A sad kad se benzinom spalio branitelj Frane Smolić koji u ratu nije bio lud biti tenkist, još jedan stručnjak za zdravlje duše, pomoćnik ministrice branitelja dr. Herman Vukušić, za njegovu smrt okrivljuje Dražena Strukara iz Cerne i medije.

Još domeće da Frane Smolić nije imao dijagnozu PTSP-a, neg' teži duševni poremećaj.

Strašno!

Tko je tu lud, a tko kriminalac i ratni profiter?


Post je objavljen 06.04.2005. u 00:52 sati.