Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrtvimacak

Marketing

NEGDJE TAMO, BEYOND THE SOAP

Usamljeni? Depresivni? Dosadno vam je? Ili ste jednostavno prljavi?

Who gives a fuck.

Upalite sarena svjetla, podignite visoko disco kuglu i prinesite upaljace svijecama.

Pozivam sve zainteresirane na ultra besmisleno opustajucu slusaonicu.

Macak "vs." vecer

Sto vs. sto? uz Gdje? koje prati Kada? i Kako?


Beck vs. Iron & Wine

Lokacija: svaka zainteresirana kada u RH i okolici.

Vrijeme: whenever you want.

All you need is: love. A jebi ga, i zvucnike, kadu, placeni racun za vodu i mjuzu (bootleg nekvaliteta pozeljna).

Ma zasto?

Zato jer funkcionira. Dobro iskombinirani redosljed pjesama koji, naravno, ovisi samo o vama, uzrokuje maksimalno podizanje raspolozenja i opustanje u isto vrijeme.

Zabranjeno: ubacivanje drugih umjetnika i pjenusave kupke. Pjesnusava kupka kao izum nema svrhu, samo nepotrebno isusuje kozu i podize razinu frustracije. Koristenje doticne bazira se na filozofiji: uvijek mogu generirati vise sapunice – sto je lose jer nas udaljava od cilja. Bojkotiranje neophodno za uzivanje i opstanak zdravog razuma.

Predlazem: dvije Beckove pjesme za pocetak, album Guero, Go It alone (4:18) i neka untitled pjesma (4:26). Da, moram napomenuti da u folderu na kojem mozda i pise Beck – Guero, ne stoji nuzno sluzbena verzija, vise je to bootleg kombinacija svega. Feel free to imporovise. Skidanje odjece koju obavezno bacamo na pod, lagano plesanje, ubacivanje u kadu, pranje kose i ribanje finim sapunom. Da, ovo je jedan od onih trenutaka kad se potpuno sapunamo, razmisljamo o problemima danasnjeg drustva i kontempliramo in general.

Sad slijede Naked As We Came (2:32) i Cinder And Smoke (5:44) od Iron & Wine. Ispiranje sapuna. Igranje sa svijecom na rubu kade koja se polako gasi. Kada se polako puni vodom uz Fever Dream (4:16) i Each Coming Night (3:27). Maloumna faza. Potpuno opustanje i izbacivanje nasilnih slika iz uma.

Kod Passing Afternoon (4:00) je krajnje vrijeme za zatvaranje ociju. Keep them closed kroz Love And Some Verses (3:40), sve do odlicne On You Wings (3:53), kad je pozeljno primjetiti dizanje oblacica kondenzirane vlage s koze na hladnom zraku. Razmisliti malo o tome, visoko podici nogu u zrak i spustiti je u kadu. Poriv da se pocnemo baviti nekom korisnom fizickom aktivnosti biva aktiviran na dvije – tri minute. Sve iznad 3: 12 je psihicki poremecaj.

Razbijamo monotoniju s Nazarene (4:08). Povratak na Becka. Ovo je period primjecivanja kose koja polako dodiruje ramena u vodi uz lagano pjevusenje. Bubnjanje po stjenkama kade i neizbjezno pokretanje ramena u ritmu. Dileme romanticne prirode i nikad odrzani dijalozi se vrte u glavi. Glazba ometa tok misli.

Uz Girl (3:53) razmisljamo o izlasku iz kade. Ma hell, ako ste do kraja izdrzali u kadi, mozda dobijete i priznanje za najustrajnijeg kupaca. Brisanje uz Brazilicu (4:58), mazanje baby uljem ili whatever koje se nastavlja kroz Hell Yes (3:28). Gledanje u ogledalo, razmisljanje o sjebanosti zivota i zadnjem odgledanom filmu. Uvjezbavanje plesnih pokreta.

Odlazak iz kupaonice, kupljenje stvari, nabacivanje kimona i neizbjezno skakutanje uz Que Onda Guero? (3:45).

Now, don't you feel better?

Post je objavljen 05.04.2005. u 18:20 sati.