Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Maradona trči počasni krug

Emir Kusturica na stadionu Boke juniors započeo snimanje dokumentarca o najkontroverznijem asu svih vremena

Dok je u subotu veče publika zdušno pozdravljala Dijega Maradonu na čuvenom stadionu "Bombonjera" u Buenos Ajresu povodom obeležavanja stogodišnjice fudbalskog kluba Boka juniors, njegov počasni krug sa bakljom u ruci kamerom je zabeležio Emir Kusturica i tako snimio prve kadrove dugo najavljivanog dokumentarca o jednom od najslavnijih svetskih igrača.

Obeležavanje jubileja u Argentini je proslavljeno kao nacionalni praznik, a velike žurke uz vatromet i muziku održane su na trgovima nekoliko najvećih gradova, dok je na samom stadionu postavljen ogroman ekran dužine 100 i visine 12 metara, na kojem je emitovan kratkometražni film "100 godina beskonačne strasti".

Mada je bilo planirano da Kusta još 18. marta započne dvonedeljno filmsko druženje sa neprevaziđenom zvezdom latinoameričkog fudbala, sticajem okolnosti ono je moralo biti odloženo. Maradona se u međuvremenu podvrgao hirurškom tretmanu skidanja viška kilograma (smanjio kapacitet želuca), a priča započeta erupcijom oduševljenja fudbalskih fanatika u glavnom gradu Argentine biće upotpunjena segmentima iz privatnog života.

Stoga je i jasna želja nekadašnjeg kapitena "gaučosa" da se u dokumentarcu poseban akcenat stavi na njegovu privrženost porodici, pa je proslavljenog reditelja pozvao kao specijalnog gosta na ćerkin rođendan. To svakako neće uticati da se on pred kamerama otvoreno priseti najpotresnijih detalja kako iz svog teškog detinjstva, tako i iz kontroverzne karijere ispunjene skandalima i narkoticima.

Prema trenutnim planovima, Kusturica će sa Maradonom provesti narednih pet, šest dana, a sledeći susret predviđen je za jun na Kubi, gde će ih ugostiti lično Fidel Kastro, veliki prijatelj popularnog El Piba. Nakon toga, ekipa se vraća u Evropu prateći fudbalski put Dijega Armanda Maradone od Napulja do Barselone.



Post je objavljen 05.04.2005. u 12:54 sati.