Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

23. turnir go-sekcije O. Š. 'J. Habdelića' – Velika Gorica 04. 04. 2005.

Prošli su proljetni školski praznici. Kreče se punom paru prema kraju školske godine. Što se goa tiče, većina je već na pločama 13x13. Oni koji ustrajaše u igri i napredovali su, pa je igra na većoj ploči za većinu i očekivana.
Startalo nas je devetoro i to svi, osim Bruna, igrajući go na 13x13. Marcela je morala zbog obiteljskih obveza napustiti sekciju. Nastavljamo osmoro. Tako je u svakom dajnjem kolu, svatko imao protivnika, u svakom kolu.
Zvonku i meni bilo je posebno zanimljivo raditi s ovako uznapredovalom grupom. Bilo je zaniljivih razgovora, pokazivanja, pitanja, analiza..... Često smo imali prigode uspoređivati razvoje u igri s raznim prirodnim razvojima. Tako je Zvonko za jedan nastali slučaju upotijebio rast grana drveta. Slušajući ga nije mogao odoljeti Adrian i primjeti: 'Baš volim kada ovako pričate priče o gou!'. Bilo je još sličnih primjedaba. Igra Zvonac, u intervalima među kolima natjecanja, s onima koji ranije završiše svoje partije i tu se okupi nekoliko zainteresiranih. Ide pokazivanje i priča kad Stjepan: 'Striček Zvonko dajte mi postavljajte pitanja iz goa.' Igraju Robi i Adrian i završavaju partiju. Sve je već riješeno; Adrian dobiva. Ja: 'Stop. Ne rušiti. Da vidimo što tu ima.' I krenem s pitanjima: 'Koji su tvoji prostori?', pitam svakog od njih. 'Gdje je granica i je li sve točno razgraničeno? Ima li još koja nejasnoća?' Gledamo, razmišljamo, uočavamo, a ja objašnjavam. Obojica pozorno prate i sudjeluju svojim odgovorima. Bilo je danas pravo zadovoljstvo raditi.
Antonio je još uvijek u ovoj postavi najjači. Nema Mateja. Lucia je odmah za njim, ali partiju od Antonia je izgubila samo za 1,5 poen. Njena stalna konkurentica i prijateljica Marcela je morala danas ranije kući. Adrian je napredovao u kategoriji. Vidi se da radi s razumjevanjem. I ostali sazrijevaju. Pozvani su svi na subotnji turnir u Centar u borbu za kyueve, jedino Bruno treba još raditi do toga.
Pogledajmo sada krajnji redoslijed.

1. Antonio Pavlović 23. kyu, 5 bodova i sos 12
2. Lucia Prvonožec 24. kyu, 4 boda i sos 12
3. Adrian Abramović 5. interna kategorija, 3 boda i sos 14
4. Tin Gregurek 6. interna kategorija, 2 boda i sos 15
5. Robert Mišković 5. interna kategorija, 2 boda i sos 13
6. Josip Štajdohar 25. kyu, 2 boda i sos 10
7. Stjepan Pavlović 25. kyu, 1 bod i sos 14
8. Bruno Mišković 3. interna kategorija, 1 bod i sos 10
9. Marcela Kovačić 24. kyu, 1 bod i sos 2
Nove kategorije: 6. interna kategorija: Adrian Abramović
Nastavljamo ovdje slijedeći ponedjeljak u isto vrijeme.
bl. Muradenu


Post je objavljen 05.04.2005. u 09:15 sati.