Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Zvonko izvještava - Četiri uskršnja turnira

Bila druženja uz go po gradskim knjižnicama za mlade. Zvonko je neumorno po rasporedu obilazio okupljališta mladih uz knjige. Pogledajmo kako su prošli dani u tjednu po Uskrsu tijekom školskih proljetnih praznika. Evo Zvonac izvoli.

*****************************
Sunce je nadvladalo zimu, prizvalo proljeće, dočekalo uskršnje blagdane. Striček Zvonko je odlučio razveseliti školarce kada nema škole, napraviti par turnira u njihovim knjižnicama.

Uskršnji turnir u knjižnici Ivana Brlić Mažuranić
Zagreb, Folnegovićevo naselje. 29.03.2005.

Igran je Atari-go prema kategoriji na ploči 9x9 - po dvije partije međusobno. Sistem odabira protivnika i izračuna redoslijeda je bio berger tj. igra svak sa svakim.

1. Robert Jovičić 22. kyu 8 pobjeda
2-3. Leotrim Gegolaj 24. kyu 6 pobjeda
2-3. Filip Pejanović 23. Kyu 6 pobjeda
Još su sudjelovali: Vedran Lekić, Nikola Primetica, Faruk Dautović, Refki Gegolaj, Marin Spajić, Arsim Kabashaj, Eduardo Gegolaj, Sanin Katić, Arben Azemi, Karlo Lulić, Dona Azemi, Rudi Halilović.
Još su se prošetali, a nisu zaigrali: Marigona Gegolaj, Dijana Halilović, Mato Taušan i još neki.
Ah ova Mažuranićka ekipa. Pa tu je ludo. Ne samo da ih je 16 igralo, još ih se dosta i prošetalo kroz knjižnicu. Ovdje kao da nismo imali pauzu, sve je po starom. Opet su došli neki novi, a koji dobro igraju Go! Naučili ih neki Gegolaji i ekipa.
Baš smo se lijepo poigrali, prisjetili kamenčića. “Hoćemo li sada opet stalno imati Go?” Dojurilo mi je pitanje od negdje. “Imati ćemo, ali tamo negdje u ljeto…”

Uskršnji turnir u knjižnici Selčina
Sesvete, Selčina. 30.03.2005.

Igran je Atari-go prema kategoriji na ploči 9x9 - po dvije partije međusobno. Sistem odabira protivnika i izračuna redoslijeda je bio berger tj. igra svak sa svakim.
1. Ivan Miličević 25. kyu 10 pobjeda
2. Berbara Miličević 1. i.k. 7 pobjeda
3. Ivor Moštak 1. i.k. 5 pobjeda
4. Anamaria Moštak 1. i.k. 2 pobjede
Još su se prošetali, a nisu zaigrali: Ena Petaj, Katarina Bačan, Silvana Jurčević, Ivan Combaj, Josip Anić, Ivan Anić i još neki.
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Barbara Miličević
Vau, vlakom lijevo, desno i Zvonko je došao do Sesveta. A u knjižnici je već sve spremno. Uvijek Ena i Katarina sve pripreme, namjeste stolove i garniture. Iako, danas su trebale ići u lunapark sa jednom svojom prijateljicom, pa nisu mogle ostati. No njih su zamijenili buraz i seka Moštak, Ivor i Anamaria. Oni su za Go čuli još u zimu, pa su htjeli vidjeti što je to. Prvo su mislili ostati od 17 do 18, no onda ih je striček Zvonko jedva istjerao van nešto prije 20 sati. Izgleda da im se svidjelo.
Brača Anići nisu htjeli igrati na turniru, samo su se igrali sa Zvonkom. Dobri su, odigrane su zanimljive partije. Bravo dečki.
Ponovno se začulo pitanje: “Hoćemo li sada opet stalno imati Go?”

Uskršnji turnir u Gradskoj knjižnici
Zagreb, Trg Stjepana Radića 6, 01.04.2005.

Igran je go na ploči 19x19. Sustav odabira parova i određivanja redoslijeda je bio švicarski. Vrijeme za igru 20 minuta i byoyomi 15 sekundi za potez.
1. Fran Pejanović 23. kyu 4 pobjede
2. Mato Taušan 23. kyu 3 pobjede
3. Filip Pejanović 23. kyu 2 pobjede
Još su sudjelovali: Željko Lončar, Arsim Kabashaj, Nikola Primetica, Zlatko Lončar, Robert Jovičić, Leon Josip Telak.
Još su se prošetali, a nisu zaigrali: Puno njih. Svi završili na kompjuterima.
Nove kategorije: 22. kyu: Fran Pejanović i 24. kyu: Nikola Primetica

B grupa
Igran je atari-go, prema kategoriji.
Claudia Kovačević – Marko Schulhauser 3:6
Nove kategorije: 5. interna kategorija: Marko i Claudia
Cijeli tjedan je Zvonko najavljivao da će u petak ranije početi turnir (u 16) I da će biti Kyu turnir, što znači na tablama 19x19. Jaka se škvadra okupila, odigrala vrsno natjecanje. Ovaj put je Fran izbio na vrh i potpuno zasluženo – dobio je sve značajnije suparnike osim Mate, koji je zakasnio.
Bio je to vruć dan i partije su bile borbene. Pogotovo onih koji su bili niže u tablici, poput Zlatka i Nikole.
Uz jači turnir svoja znanja su izoštravali i Marko i Claudia. Gotovo sat vremena su ih naizmjence gnjavili i šopali znanjem i Mladen i Zvonko. Na kraju je strašni dvojac odigrao međusobni ogled. Počelo je dobro za Marka, 3:0, no Claudia dospijeva i do 5:3, tek onda posustaje.

Uskršnji turnir Gradske knjižnice Karlovac
Karlovac 02. 04. 2005.

Igran je atari-go i go prema kategoriji na ploči 9x9 - po dvije partije međusobno. Sistem odabira parova i redoslijeda je bio berger (svak sa svakim).
1. Zdravko Kovačić 25. kyu 10 pobjeda
2. Karlo Jurković 6. i.k. 10 pobjeda
3. Mislav Štefok 25. kyu 7 pobjeda
Još su sudjelovali: Leonarda Blašković, Mihovil Štefok, Luka Sukobljević, Kristijan Milojčić, Helena Hastor, Dominik Čavlović, Ivana Uzelac, te Hani Al Salih koji je bio zadnji sa 10 pobjeda.
Nove kategorije: 3. interna kategorija: Luka Sukobljević i 2. interna kategorija: Kristijan Milojčić
Joj, tri duga tjedna nije se goiralo u Karlovcu i već je bila kriza. Jedva su dočekali. Odmah su se htjeli turnirati, no striček Zvonko je skoro sa svima prvo odigrao partiju. Neka se prisjete kako to ide sa crnima i bijelima. Mislav je stalno ponavljao kako je nezadovoljan rezultatom napravljenim na Velikom Zimskom Goričkom. Biti će bolje, Mislave!
A onda turnir. Ovdje su već skoro za na prostor, čak i Leonarda i Helena koje su ovaj put još samo papale kamenčiće. Iako obje ćesto igraju “pune partije” i znaju kako se radi to “na prostor”. Prava rezultatska neizvjesnost, no ne samo to, taj jedan pozitivni plus koji se stalno osjeća. U Karlovcu nema šetača. Oni dolaze ovdje samo radi Goa i čine sve da ne propuste neko druženje. Ovdje je pitanje: “Vidimo se i sljedeću subotu, zar ne striček Zvonko?” I odgovor je: “Naravno”.
Već smo se igrali kada se priključio novi dečko. Došao, vidio, ostao. Na kraju bio šesti do osmi. Striček Kristijan. A došla je i Teta Ivana Uzelac, jedna od Karlovačkih prapotopnih (ide ona još u osnovnu, bez brige) igrača.

I bilo nam je lijepo. I biti će nam opet.

Zvonko

Eto tako to od Zvonka i djece po knjižnicama. Igra se. A čujem da će se najesen krenuti i u Rijeci po školama. Ima li možda još ponegdje namjera i volje za nešto slično? Ima li, javite se. Može i na blog u komentar, a može i na e-mail gore desno u blogu.
bl. Muradenu


Post je objavljen 04.04.2005. u 13:44 sati.