Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijeta

Marketing

Doping ;o))

Prvo, nesto sam zaboravio naglasiti u prolsom postu. Kada vjezbate tih sat vremena, NEMA ODMORA. Naime, samo 3 minute odmora su dovoljne jetri da obnovi glutamin i opet se pocnu ugljikohidrati trositi, a ne mast. Dakle, ili sve ili nista. Nema 20 pa odmor, pa opet i tako ukrug. Mora se cijediti iz vas, zato sto masnoca odlazi samo topljenjem i nikako vise.

Sada malo o 'dopingu', koji nije doping, ali jako utjece na rezultate.

Prva stvar je L-Carnitine. L-carnitine je slozena aminokiselina, koja se donedavno smatrala vitaminom kao dodatak prehrani. Nase tijelo samo moze proizvesti odredjenu kolicinu L-Carnitinea, ali to jednostavno nije dovoljno, cak i ako hranom (mesom) unesemo jos odjedjenu kolicinu.

L-Carnitine sluzi kao transportno sredstvo za mast do mitohondrija u stanicama, JEDINOM mjestu u nasem tijelu gdje se mast moze iskoristiti za stvaranje energije. Zato je potrebno unositi L-Carnitine kroz dodatke prehrani.

L-Carnitine se moze naci u prodaji u tabletama, prahu i u tekucem obliku. U obliku tableta ga odmah ZABORAVITE! Jedostavno mu tako treba previse vremena da se absorbira, a i taj 'kruti' L-Carnitine sluzi za definiciju vise nego za mrsavljenje.

Dakle, ono sto trebate je TEKUCI L-Carnitine ili u prahu. Na nasem trzistu, nekako mi se najboljim cine:
Ultimate Nutrition L-Carnitine LIQUID - 120kn (oko 24 doze/treninga)
i
Universal CARNITECH - 160kn (isto oko 20-ak treninga)

Carnitech nije samo l-Carnitine, stovise ima ga relativno malo, oko 650mg po dozi, ali ima u sebi i Ginsenga i ekstrakta zelenog caja i za njega slusam samo preporuke. Ultimate nutrtionov L-C mi pije prijatelj s kojim treniram svaki dan i isto je vrlo dobar, te ima cak 1000mg po dozi. Vas izbor.

Ja pijem L-Carnitine u prahu i mogu potvrditi da je super. Konkretno na nasem trzistu znam za dva praha koji imaju 1000mg L-Carnitine po dozi:

Joe Weiders Body Shaper: L-Carnitine fitness drink - doza 165kn, vrecica 150 kn (oko 20 napitaka po 0.5l)

Multipower Fit Aktiv L-Carnitine - doza 169kn, vrecica 154kn (oko 20 napitaka po 0.5l)


Uz L-Carnitine se OBAVEZNO piju i neki fat burneri, multivitamini te whey proteini. (sutra o tome)

Ponudu na HR trzistu mozete pogledati na:
www.heliks.hr
www.systems-import.hr
www.gaz.hr



Post je objavljen 04.04.2005. u 13:08 sati.