Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Stotinu tisuća vjernika na misi za Papu

Naša je duša potresena no ne treba gubiti nadu, rekao je kardinal Sodano na Trgu svetog Petra u Rimu okupljenim vjernicima tijekom homilije na misi prvoj misi za preminuloga papu Ivana Pavla II.

Više od 100.000 dirnutih i u misli zadubljenih ljudi prisustvovalo je u nedjelju ujutro na Trgu Svetog Petra prvoj misi nakon smrti Ivana Pavla II, celebriranoj na trgu ispred bazilike, koju su izravno prenosile televizijske postaje.

"Naša duša je potresena zbog bolne činjenice: naš Otac i Pastir, Ivan Pavao II. nas je napustio. On nas je, tijekom 26 godina, uvijek pozivao da gledamo u Krista, u jedini razlog naše nade", rekao je Sodano, sada bivši državni tajnik, pošto su gotovo sve dužnosti poništene smrću Pape.

Sodano je bio vidno ganut no kazao je da je "osobno bio svjedokom spokoja" kojim je Sveti Otac napustio ovaj svijet. "Molio sam pred ležajem Pape u njegovoj agoniji", dodao je kardinal i zaključio "Spokoj je plod vjere". Msgr Sodano je imenu Pape pridodao pridjev "Veliki" u tekstu svoje homilije koju je objavila vatikanska služba za tisak.

"Ivan Pavao II. i čak Ivan Pavao II. Veliki postao je pjesnik civilizacije ljubavi i u tome je vidio izraze najljepših definicija kršćanske civilizacije. Da, kršćanska civilizacija je civilizacija ljubavi, radikalno različita od civilizacija mržnje kakvu su predlagali nacizam i komunizam", kazao je kardinal Sodano


Post je objavljen 04.04.2005. u 09:14 sati.