Subotnje natjecanje u sklopu 8. šparugade u potpunosti je uspjelo. Za branje šparuga, koje će izdašno niknuti za petnaestak dana, prijavilo se tek pet natjecatelja, koji su skupili nešto manje od sedam kilograma, u odnosu na lanjska 23. Prvo je mjesto pripalo Marinu Voku iz Kaldanije, a drugo dijele Edi Bonin iz Marije na Krasu i Marko Mikolaučić iz Kaldanije.
Iste večeri u Domu kulture natjecatelji su pripremali jela od šparuga. Prijavilo se jedanaest domaćinstava i osam ugostiteljskih lokala iz Kaštela i okolice. Prva tri mjesta u kategoriji predjela pripala su paru Adriani Klabot i Leonildi Zubin iz Marije na Krasu i Umaga (fritaja sa špaletom i domaćim kruhom) te Adriani Klabot i Loredani Krastić iz Kaštela (s istim pijatom - taljatele sa šparugama), a među ugostiteljima konobi »Malo selo« iz Fratrije (juha od šparuga), kaštelanskom restoranu Kaštel (fritole sa šparugama) i konobi »Dani« iz Umaga (maneštra s pet žitarica i šparugama).
Pobjednici za glavna jela su Bujac Marko Jovanović (lignje sa šparugama) i na drugom mjestu domaćini iz kuhinje »Šparugada« (šparuge i špaleta u vinu), dok su najbolje plasirani ugostitelji »Gurman Grill« iz Kaldanije (polenta sa špaletom i fritaja sa šparugama), gostionica »Sergio« iz Buja (punjene sipe na istarski) i umaška konoba »Dani« (rižot sa šparugama, filetima brancina i gamberetima).
Specijalnu nagradu izvan konkurencije, prema ocjeni komisije eksperata Branka Krizmanića, Ankice Šarić i Mladena Šarića, dobila je Loredana Krastić za roladu od šparuga.
Sve su te delicije kušali nestrpljivi posjetitelji, uz koje su prijala nagrađena vina lokalnih proizvođača. Za malvaziju prvo mjesto osvojio je Valter Krastić, drugo Giovanni Buršić i Elio Veznaver, a treće Fratelli Kramersteter, Elena Bulfon i Valter Kaković. Buršić i Krastić napravili su i dva najbolja muškata.
Plesače su na podij izvukli uvijek rado slušani Anelidi, dok su kaštelanske proizvode prezentirali i na prodaju nudili Kristina Kramersteter i Igor Tomasich.