Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Dosadašnja Prvenstva Hrvatske za učenike osnovnih škola

Sustavnim radom s mladima u Hrvatskoj u gou krenulo se 1999. godine. Bilo je to kretanjem na osnovne škole u Velikoj Gorici. Odluka je bila procjenom jednoga čovjeka, a osnovana je na njegovoj procjeni njegovih mogućnosti. Uskoro se priključiše još neki članovi velikogoričkog go-kluba i krenulo se. Traje to još i danas. Podignuta je i šesta generacija mladih igrača goa Velike Gorice.
Prošle godine krenuo je još jedan čovjek u rad s mladima, ali po knjižnicama za mlade Zagreba. Stasali su prvi mladi igrači Zagreba, većinom osnovnoškolci.
Od 2002. krenulo se i u Rijeci u 'Klubu mladih'. I Riječani imaju mladu generaciju. Uskoro će i kod njih početi rad po nekim osnovnim škoolama. I opet jedan čovjek jamči djelovanje.
Mladi u Hrvatskoj se ogledavaju u dva prvenstvena niza. Svake godine se organizira Prvenstvo Hrvatske za mlade do 12 i do 18 godina starosti. Pored toga tu je i Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola u konkurenicjama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Ove godine je ovaj vikend održano 4. prvenstvo učenika. Srednjoškolci, igrači goa, nisu u velikom broju, a ovi koji jesu go su počeli igrati kao osnovnoškolci. Planira se, povećanjem njihovoga broja, pokrenuti i njihovo Prvenstvo Hrvatske.
Pogledajmo sada najuspješnije učenike na protekla tri prvenstva.

1.Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola je održano 06. 04. 2002. u Športskom
rekreacionom centru u Velikoj Gorici
Konkurencija od 5. do 8. razreda: 1. Marko Klasnić (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica), 2. Dino Štrbac (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) i 3. Dalibor Zrno (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) itd.
Konkurencija od 1. do 4. razreda: 1. Stjepan Meštrović (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica), 2. Marko-Ferdo Sučić (O.Š. 'J. Habdelića' – Velika Gorica) i 3. Josip Šantalab (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) itd.
2.Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola je održano 12. 04. 2003. u Osnovnoj
školi 'Eugena Kvaternika' u Velikoj Gorici
Konkurencija od 5. do 8. razreda: 1. Stjepan Meštrović (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica), 2. Petar Sirković (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) i 3. Tajana Tumpa (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) itd.
Konkurencija od 1. do 4. razreda: 1. Kristian Zulić (O.Š. 'N. Hribara' – Velika Gorica), 2. Boris Kosanović (O.Š. 'E. Kvaternika' – Velika Gorica) i 3. Zvonimir Kračun (O.Š. 'N. Hribara' – Velika Gorica) itd.
3.Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola je održano 03. 04. 2004. u 'Centru za
odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' u Velikoj Gorici
Konkurencija od 5. do 8. razreda: 1. Dino Štrbac (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica), 2. Andrej Knapić (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) i 3. Tajana Tumpa (O.Š. 'E. Kumičića' – Velika Gorica) itd.
Konkurencija od 1. do 4. razreda: 1. Filip Klarić (O.Š. 'E. Kvaternika' – Velika Gorica), 2. Marko Novak (O.Š. 'E. Kvaternika' – Velika Gorica) i 3. Luka Vračan (O.Š. 'J. Habdelića' – Velika Gorica) itd.
Gledajući ovaj pregled najuspješnijih dobiva se dojam da su ta prvenstva Hrvatske ustvari prvenstva učenika Velike Gorice. No, nije to baš tako. Prvenstva su otvorena za sve i nema nikakovih kvalifikacija. Svi mogu doći i sudjelovati. Druga je stvar što se zasada sustavno radi jedino u Velikoj Gorici kod nas. Eto, prošlu godinu krenulo se i u Zagrebu po knjižnicama, ali trebati će vremena i truda mladima Zagreba da stignu razigrane mlade Velikogoričance. Kao učitelj goa ovih razigranih nemam želju ostati najjačima bez okruženja. Želim da svi mladi u Hrvatskoj u što većem broju krenu, pa da tada igramo jaka prvenstva s puno jakih natjecatelja. Tada ćemo zajedništvom postići status poštovanja po kvaliteti diljem svijeta. Na nama starijima je da to omogućimo. Ja znam, da maleni mogu čuda stvarati.
Završeno je jučer i 4. Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola, ali o tome u slijedećem postu. Prvo da dignem na blog ovo, a potom se prihvaćam izrade toga posta. Neću vam reči sada tko su prvaci. Vidjeti ćete to uskoro na ovom blogu (za dvije do tri vure, procjenjujem).
bl. Muradenu


Post je objavljen 03.04.2005. u 17:51 sati.