Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Lezeci policajci 3 - pravilo izbjegavanja pravila

Ne zelim vas zamarati temom, ali samo jos jedna pricica. Kad vec vise nema lezecih policajaca, da ipak ostane nesto po cemu ih pamtimo.
Dakle, u Dubaiju malo tko prelazi preko lezecih policajaca. Ljudi obicno predju na na traku sa strane, ne mareci previse ako su se popeli na nogostup, ili su pregazili sveze pokosenu travu. Dakako, ne rade to iz potrebe da izbjegu umjetnu prepreku, nego iz potrebe puno viseg stupnja - potrebe izbjegavanja pravila.
Zasto to mislim?
Zato sto na auto puno gore djeluje kada ga se propne sa jednom stranom na nogostup, nego kad predje preko omanje prepreke.
Zato sto auto nimalo na uziva kada mu se desna polovica nadje zaorena u pijesak. Zato sto nema bas nikakve potrebe da se to radi.
Ali, gdje pocinje Dubai, prestaje logika. Danas smo bili na izletu u planinama. Vozac ispred nas je izlazio sa ceste na neasfaltiranu parkirnu traku da izbjegene lezece policajce, i to ga je cinilo sretnim, iako se lezeci policajac protezao i preko te trake.
Tu se vise ne radi o potrebi ili mogucnosti obilazenja lezeceg policajca, nego o svojevrsnoj obvezi.
Kad idem na posao, na jednom mjestu vozila iz suprotnog smijera prelaze na moju stranu da izbjegu zbilja omanjeg lezeceg policajca. Ako se slucajno dogodi da se nadjem u tom trenutku sa svoje strane ceste, to idiote ne smeta za predju u moju traku i zaobidju prepreku, vidno se cudeci sto sam ja zacudjen: "Hej, kakvo pravilo desne strane? Ovdje vlada pravilo izbjegavanja pravila!"
S obzirom da ionako na cesti mislim i za sebe i za kretene koji se voze oko mene, ja se lako izmaknem.
Neki nazalost nisu stigli, pa su pali kao pokoseni, ali srecom nisu prestali zivjeti.

Image Hosted by Free Image Hosting



Post je objavljen 03.04.2005. u 00:06 sati.