Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/em8

Marketing

LAKERS, što i kako dalje?



Prošlo je godinu dana između kojih su se pretvorili iz momčadi koja je bila u finalu do momčadi koja će biti u lutriji. Ovo što sada Lakersi proživljavaju je jedno od vjerovatno najtežih razdoblja u povijesti franžize.
Sve je krenulo od prošlogodišnjeg poraza u finalu protiv Pistonsa nakon kojeg je Shaq zatražio trade. Naime zbilo se to nakon Kupchakovog komentara da Lakersi nikada ne bi trejdali Kobea a ako Shaq to zaželi, Lakersi će ga trejdati. Par sati nakon toga Shaq je zatražio trade. Lakersi su odlučili graditi ekipu oko Kobea i Shaq nije htio imati ništa s tim.
Ono što me najviše smeta je percepija da je Kobe potjerao Shaqa koja vlada prilično svudai nadvladava stvarnost.
Lakersi su O Nealu ponudili eksenziju od 50 mil, on je želio 60, nakon Kupchakovog komentara O Neal je zatražio trade i to je bilo to. Može li mi netko objasniti kako je u toj situaciji Kobe otjerao Shaqa? Anyone, please? Ne kažem da ga je molio da ostane no percepcija koja vlada je jednostavno pogrešna




Kupchak i O Neal, glavni akteri ljetnog blockbuster tradea


I tako je krenulo. O Neal je završio u Miamiju za Odoma, Butlera i Granta, Malone je bio u opciji Lakersa no nakon male drame otišao u mirovinu, Divac se ozljedio i odigrao je samo 8 utakmica, Grantu su otišla koljena i Lakersi su bili momčad sastavljena od Kobe Bryanta bez nikakvog balansa. Bez obrambenih igrača, sa tricom Odomom na četvorci, bez dobrog playa i to je to. U početku im je čak i išlo no nakon ostavke Tomjanovicha bilo je gotovo. Momčad se izgleda nikako nije prilagodila Hamblenu kako treba i sad su tu gdje jesu..
U LUTRIJI

Međutim bolje je nego što mislite.
Lottery pick im je potreban za budućnost i jako će im dobro doći. Da su ušli u playoff ne bi uopće imali pick u prvoj rundi.
Nakon ove sezone Lakersi imaju 16 mill dollara završnih ugovora i par pristojnih igrača za trade kao Butlera, Odoma, Atkinsa itd. Neke momčadi će zagristi.
Cilj bi trebao biti izgraditi ekipu kakva treba biti oko Kobe Bryanta, prvenstveno uveszi defanzivu a onda i napad.
Situacijja Lakersa je puno lakša nego kakva je bila u Bullsima, Celticsima itd. Lakersi imaju franchise igrača i to je velika stvar.
Moja osobna želja je da u prvoj rundi draftiraju Raymond Feltona i Shelden Williamsa, trejdaju Odoma za Artesta, potpišu Eddie Griffina sa MLE-om i nabave još visine, obrane i šuta.
Lakersi ponovno mogu biti veliki i to je činjenica!
Iz povjerljivih izvora sam saznao da GM Lakersa Mitch Kupchak ima sličnu verziju kao i ja glede draftiranja igrača a glede trejdanja i ostalog ćemo vidjeti.

Uglavnom kako god je da je, Kobe Bryant je baza Lakersa i o njemu ovisi njegova budućnost.
Nakon par turbuoloznih godina, Kobe je izgubio sponzore, fanove i ljubav u medijima. Preko noći je postao državni neprijatelj, vjerovatno najomraženiji igrač u povijesti lige i trenutno je na dnu. Sve što se dogodi u Lakersima je njegova greška tako da će i ovaj neuspijeh biti.
Naravno, nije fair, pogledajte recimo Garnetta. Unatoč tome što ima bolje suigrače i momčad je u banani, nitko njega ne krivi za ništa dok kod Lakersa, Kobe uvijek pobere svu krivnju.
Čitam stalno gluposti kako Kobe koči Lakerse i smijem se tome. Govore kako suigrače ne čini boljima i slične gluposti. Da vas pitam, kako pretvoriti hrđu u zlato?
Michael JOrdan, kad su mu prigovarali da suigrače ne čini boljima, odgovorio je DAJ MI BOLJE IGRAČE
Zašto Kobe ne može dobiti taj standard nego mora biti okrivljen za sve? Kladim se da će ubrzo biti okrivljen i za smrt Pape. Rip Pope BTW



Kobe Bryant



Unatoč svemu, Kobe je još uvijek jedan od najboljih igrača u NBA i to je neporecivo. 26 mu je godina i ulazi u najbolje košarkaške godine života. Lakersi to trebaju iskoristiti. Ako mu nabave pravu ekipu, Kobe će imati još 6-8 MVP sezona. U Lakerse se najvjerovatnije vraća Phil Jackson i vrijeme je da se Mitch Kupchak dokaže u pravom svijetlu.
Uz prave poteze, igrače koji igraju i napad i obranu, Lakersi će ponovno biti veliki.

Uglavnom sa Kobeom, Lakersi će uvijek imati napad, glavni cilj je obrana no također Kobe ne može biti jedini u napadu. Mislim da čelnici Lakersa znaju što im je činiti i nadam se da će u skoroj budućnosti Lakersi ponovno biti veliki.

Glede mene, evo ništa novo.
Idem sad malo na košarku, bit ću tamo par sati. Nadam se da David dođe sa svojom loptom jer je lopta hebena do jaja, hvatam je bez problema što znači da ću biti u stanju zakucavati što se sjetim :)
Budući da je subota, večeras sam u vani a tamo nikad nije dosadno.
U p.m međutim kad se sjetim da je u pon opet škola i to zadnje tromjesječje. Ne stojim baš bajno a ne da mi se učiti. Dovraga. Hebena škola

Post je objavljen 02.04.2005. u 13:21 sati.