Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Dražen Strukar, hrvatski Jan Palah


Prema riječima glavne urednice Vinkovačke televizije Biljane Pavlović, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, na pitanje jednog gledatelja o slučaju Dražena Strukara, rekao je kako je problem sa Strukarom što nije na vrijeme podnio dokumentaciju u vezi sa svojim slučajem.

Tomislav Ivić Vinkovačkoj televiziji je poslao priopćenje uz ispriku Strukaru u kojoj navodi kako je, govoreći u emisiji Vinkovačke televizije, zabunom zamijenio Strukarov predmet s predmetom branitelja sličnog imena.


Dražena Strukara sjećam se iz srednje škole u Županji s početka osamdesetih. I tada ga je zanimala vojska i vojna pitanja. Nisam se začudio kada sam nedavno vidio da je i on jedan iz mnoštva prevarenih i obespravljenih branitelja.

Za razliku od onih branitelja kojima manipuliraju razni političari i vojno-špijunsko podzemlje Dražen Strukar nije štrajkajući glađu tražio pravdu za Antu Gotovinu.

Prosvjedovao je zbog svoje istine o Domovinskom ratu. A baš kad je mislio da je nadležne uvjerio da mu moraju izići u susret, državni tajnik iz Kosoričinog ministarstva grubo mu se nacerio izjavivši da Dražen nije na vrijeme predao dokumentaciju.

To je osjetljivog Strukara slomilo i odlučio se pred križem, posterom Majke svih hrvatskih branitelja Jadranke Kosor i kamerama, spaliti.

Vjerojatno će predavači etike novinarstva profesor Stjepan Malović i profesorica Gordana Vilović kritizirati medije zbog šokantnog prijenosa Draženovog pokušaja samospaljivanja.

I meni je to bilo mučno gledati Draženove suze i prinošenje vatre odjeći natopljenoj benzinom.

Ali od toga su mi još mučnije maniplacije braniteljima koji su život ostavili na ratištu za Hrvatsku da bi ih se nagradilo huškanjem za Antu Gotovinu ili obećanjima da će im HDZ vratiti ponos koji im je oduzela Račanova Vlada.

Ne znam kako Jadranka Kosor stoji sa savješću? Hoće li i Dražena Strukara nesuđenog hrvatskog Jana Palaha zaposliti u svom ministarstvu baš kao što je zaposlila Darka Bešteka?

Je li Beštekova proteza važnija za Hrvatsku od Strukarove spaljene duše?


Post je objavljen 02.04.2005. u 10:31 sati.