Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalibor

Marketing

Papirologija mobitela

Odnekud mi je pala jedna fiksna ( doduše mobilna) ideja. Želim papir u svom mobitelu. Nemojte me blesavo gledati. Doista želim da mi mobitel ima svežanj ili rolicu izmjenjivog papira i da ''riga'' papir na zahtjev/na ispis. Zdrav sam.

Nazovimo to mini-mobilni printer. Gadget funkcionalnost. Razmažen zahtjev .
Nezadovoljena potreba. U 99 % ljudi nepotrebna i netražena.
Nemam pojma postoji li u svijetu razvijeno takvo tehnološko rješenje i ugrađeno (ili modularno ) u koji mobilni telefon . Molim javiti ako se sazna.

Ja sam u biti papir-freak. Volim papir. Opipljivi papir pod jagodicama prstiju. Svakodnevno mi kroz ruke prolazi pol daske papira . Nije nenormalno da se porežem papirom i ruke mi krvave :)) ( hvala na pitanju; položio sam zaštitu na radu ).

Dio digitalnog sadržaja iz mobitelca želim imati u čvrsto opipljivoj verziji. Mogao bi nabrojiti tucet razloga za to. Jedan je banalni, ali bitan ( meni bitan ).

Za korištenje kratkih pribilježaka ( ali ne samo radi toga, da se razmemo ) ne koristim mobilni telefon nego PAPIR BIJELI . Reciklirani po mogućnosti. Al ga mastim :)
Post it naljepnicu- DA. Kratki komadić papira za izradu šoping liste- DA. List za to-do listu- DA.

Koristio bih kad ne bih imao penkalu . Možda bi :)) Banalno, ali istinito.
Nedovoljan razlog da se produkt manager Siemensa sjeti i ubaci rolu papira u kučište.

Papir bi morao biti tanki ( termalni, ili kemijski nastao pretvorbom iz korijena mahovine- ultra future shock ;)) i u malim količinama.
Zdrav sam i dalje u svakom pogledu ;)
Neznam gdje ga uopće ubaciti u kučište. Nisam tehnolog. Nek' o tome razmišljaju tehnolozi, produkt dizajneri i slični. Ja sam samo rekao što želim. Papir. U mobitelu. Nakon pritiska na funkciju print/znesi/ispis izbacuje mi račun R-1 :))
Nije baš...

Sad će mi reći da koga vraga zmišljam toplu vodu. Spojiti mobitel na printer ? No, no, nisam primjetio da su se proizvođači mobitela potrudili sklopiti savez s proizvođačima pisača. Razvili su Pict2Bridge, ali nisu razvili Mobitel2SeratorPapira.
Ne trudim se biti humorističan, patetičan, vulgaran, cool, yuppie.

Izbacuje mi, idealno, listu kontakata, posjetnicu/vizitku, kratke zabilješke, dio iz rokovnika, sms/mms poruke, logotip, kupon za trgovinu, podatak iz internih aplikacija, dio wap stranice ( uj, uj, previše tražim ).
I komunizam je previše htio pa je propao :) Dečec, ak nesi znal, postoje digitalni skeneri i techno sustavi koji očitavaju podatke terminalskim putem i svaki papir je u digitalnom dobu suvišan. Misle oni. Kombinacija 1010010 je alfa i omega. Početak i kraj. Još od telefaksa papiri su postali mobilni. Živjela mantra !

Mislim da sam dovoljno rekao kako bi ''igra pokvarenog telefona'' mogla započeti.

A do tada, ostaje mi vječni zgužvani komad papira u desnom djelu guzičnog đepa na kojem su ponekad zapisane kratke šoping zabilješke : oblatni 2 x, margarin 2 x, čokolada za kolače 1 x, vanil šećer, dvije glavice salate, mlijeko 3 l...


Post je objavljen 01.04.2005. u 18:31 sati.