Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jazzy

Marketing

1. April


SUtra je 1. april stoga čuvajte se. Ali mene oduvjek zanima zašt je to tak? Zašt se zbijaju šale na 1. april? Koja je to sad fora? Dan ko i svaki drugi. Neznam meni baš i nije fora nekog zajebavat kad svi baš očekuju. Neznam slađe mi je nekog jebat u mozak onak kad se ne nada, jebiga takav sam!!!
Ali malo sam kopo i sve potječe još od... Od starih Rimljana, 'dan šale' korišten je za nasamarivanje naivaca na sve moguće načine. Jedan od prvih zabilježenih štosova je onaj Jonathana Swifta (autora "Gulliverovih putovanja") iz 1713., kada je dotični književnik javno objavio da će se jedan pogubljeni kriminalac vratiti iz mrtvih kako bi se napio pive u lokalnom pubu. 1. travnja krčma je bila dupkom puna naivčina koje su došle gledati mrtvaca kako loče. I od onda se počeo valjda stalno na taj način slavit, valjda, sve su to samo nagađanja.

aLi znam nešt, Sutra je party kod slavena. Pazi ironiju rođen je na 1. April, a takav je i ispo. Slavi 18 rođ. Grande fiesta, bit če barem prema mojoj slobodnoj procjeni varteno, nas 20-ak u kleti 4*3m. Za sočne detalje pričekajte nedjelju ili možda subotu ak se otrijeznim.. :)
Živi bili pa vidjeli!!!!

Post je objavljen 31.03.2005. u 23:18 sati.