Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Finale LEN kupa Partizan-Savona 7:6

U fantastičnom ambijentu bazena na Banjici vaterpolisti Partizan Rajfajzena uspeli su da pobede italijansku Savonu 7:6 (4:2, 0:2, 2:1, 1:1) u prvom meču finala LEN kupa.

Partizan je odlično počeo meč i dobio prvih 7 minuta sa 4:2. U nastavku meča efikasnost je značajno opala, odbrane su bili sve jače, a utakmica je bila izuzetno ravnopravna.

Pobedu Partizanu doneo je, svojim drugim golom na utakmici, Đorđe Filipović, prekrasnim lobom sa leve strane na 30 sekundi pre kraja utakmice. Uz njega strelci za "crno-bele" bili su i Korolija 2 puta, Pijetlović, Ćuk i Filip Filipović po 1.

Sa mnogo mladjim i neiskusnijim timom, Partizan sada igra finale protiv Savone, koja prema ocenama stručnjaka, spada u sam vrh evropskog vaterpola.

Savona je skup reprezentativaca Madjarske, SCG i Italije. Za italijansku ekipu igraju dvojica, verovatno, najboljih svetskih
vaterpolista - Aleksandar Šapić i Madjar Tamaš Kašaš.

Revanš utakmica igra se 20. aprila u Italiji.

Liga šampiona. Jadran Herceg Novi - Jug Dubrovnik 8:8

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog igrali su u svom bazenu sa ekipom Juga iz Dubrovnika nerešeno, 8:8 (1:2, 3:3, 3:1, 1:2), u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona.

U ravnopravnoj borbi tokom čitave utakmice, ni jedna ekipa nije uspevala da dodje do značajnije prednosti, već su se ekipe smenjivale u vodjstvu od jednog gola.

Revanš utakmica se igra 20. aprila u Dubrovniku.



Post je objavljen 30.03.2005. u 22:00 sati.