Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

(Auto)sportske fotografije

Otišao sam danas u Inu na svečanost podjele nagrada najboljima u fotografskom natječaju 'INA u sportu'. Baš sam bio ponosan kad sam vidio da je prvonagrađeni opet jedan Večernjakovac. Naime, najboljima su proglašene fotografije kolege Patrika Maceka.
U konkurenciji je bilo 126 fotki 23 autora. Među njima je bila i moja malenkost. Poslao sam nekoliko fotki na natječaj, a jednu od njih, ovu koju objavljujem, žiri je izabrao za ubacit u katalog i pokazat na izložbi. Fotka je snimljena lani na reliju u Konavlima.

Konavoski vinogradi

Upao sam u najbrojniju kategoriju 'odabranih', ali bez novčane nagrade. Tako je bilo i lani, kad je izabrana isto jedna trkaćka slika s porečkog relija. Nadam se da će vrijediti poslovica o trećoj sreći, pa možda na sljedećem natječaju i dobijem neku pinku, odnosno džaba gorivo.

Žao mi je kaj odabranih i nagrađenih fotki nema nigdje na internetu, na Ininoj stranici su samo četiri fotke lanjskog pobjednika Igora Kralja (također iz Večernjeg lista). Možda ovih dana ljudi iz Ine postave na net i nove fotke.

Ja sam ovom prigodom nadogradio svoju online foto galeriju. Ubacio sam hrpu fotki s nekih lanjskih utrka. Osamdesetak fotki. U globalu su dosadne, slične jedna drugoj, ali ima i lijepih prizora. Ne volim slikat samo aute i pistu, nego iskomponirat na slici i auto i ljude i prirodu, a reli utrke su savršena prilika za to. Zato eto i obožavam reli.

Image Hosted by ImageShack.us

Bijah ove godine na dva WRC relija, jedva čekam da počne i naša automobilska sezona. Jes' da je nam je automobilizam u kurcu, ali bolje išta nego ništa. Bit će onda i još dobrih fotki.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 30.03.2005. u 13:14 sati.