Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

"If you want me do to you right, you are gonna have to love me day and night, 24/7 love you know just what I need"

Ovo gore nama seljacima porucuju i Tony i Michael Howard, a ne Artful Dodger.

Dobro, dakle, odredjen nam je dan De, 5. svibnja. Cetvrtak, po obicaju. Zasto, pobogu, cetvrtkom? Pa, izgleda zato jer su lijeni i neinventivni clankonosci. Naime, premijer bi mogao sazvati izbore na koji god dan, ali posto se vecina izbora u proslosti izdesavala bas cetvrtkom, onda se povode za onom if it ain't broken, why fix it?.

Situacija se lagano zahuktava. Po obicaju, postoje raznorazne spletke, spoticu jedni druge o svoje vlastite gluposti, vodja opozicije Michael Howard je nedavno otpustio kljucnog clana predizborne kampanje jerbo je ovaj 'propjevao' o tome kako konzervativci uopce ne namjeravaju sniziti poreze i sva ostala jeftina obecanja s kojima se tako sepire u javnosti (simptom uobicajenog nacina razmisljanja prosjecnog jednojajcanog politicara: plesat cu na trepavicama samo da se docepam vlasti). Obavezna su uslikavanja u najmoronskijim pozama, tipa rukovanje sa bezbrojnim penzicima (gle, pa ja se ipak brinem za stariju generaciju); sline nad nebrojenom djecurlijom (gle, kako volim mladji narastaj koji nastavlja i nakon nas na ovom svijetu, svijetu kojeg cu ja uskoro sjebat ako ga vec nisam); 'ozbiljne' diskusije sa 'pravim' radnicima-sljakerima po rudnicima, tvornicama i ostalim kolhozima (gle, pa ja sam samo jedan od obicnih radnika sa k); prave se hip & trendy sa tinejDZerima (onako, zachagaju jednu, pa skoro da zapale JEDNU, skinu sako i malo raspuste kravatu, ono, yo, man, gle, ja sam frajer jer ipak znam nabrojati 3 pjesme i 3 benda koji su nastavili s radom i nakon 1974.).

I sad secer na kraju: zvanicna pjesma laburisticke stranke na ovim izborima je Beautiful Day od U2. Oh, pa savrseno! Hip, kul, fanki, in with the crowd, yoof kalcr, man. Iako, izgleda da su se samo ufatili refrena. Recimo, na
You're on the road
But you've got no destination

su zaboravili.
Vidim da se politicari jako furaju na to. Nisam ni znala da im je na ovogodisnjoj konferenciji himna bila Call On Me od Eric Prydza. Ja sam isti kao i prije. Aha, je, da, jesi, jesi. Navodno da je Tony Blair dobio ideju dai iskoristi tu pjesmu dok je bio u teretani na masini koju zovu veslacka masina. I da se navodno skoro strgao koliko se bio raspametio vidjevsi dobropoznati video spot. Iako, najprepoznatljivija pjesma do sada koristena od strane laburista je Things Can Only Get Better od prije par godina. Tj od 1997. kada su dosli na vlast, kada je sve izgledalo sjajno i bajno, kada je Britannia bila kul, kada je Noel Gallagher nogom krocio u 10 Downing Street. Kako da covjek zaboravi John Prescottovo, Gordon Brownovo i Tonyjevo mumlanje ustima (aka plejbek) na tu pjesmu! Ma, ju-tu-shmu-tu, trebali su se drzat Chesneya Hawkesa i I am the One and Only. Cak zvuci vrlo prigodno. Puno prigodnije nego Beautiful Day.

Slika (ni)je Tony, nego jedna od genijalnih slika Alison Jackson.

Post je objavljen 30.03.2005. u 11:33 sati.