Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skapunk

Marketing

Prporučujem jebenu knjigu za pročitat !!!

Išmail je ilustrirana novela nastala kao plod suradnje Aleksandra Zografa, strip autora, i pisca Vladimira Arsenijevića. Sve je počelo od jednog Zografog crteža iz kojeg je Vladimir Arsenijević "pročitao" priču o Beogradu krajem sedamdesetih, vremenu iz kojeg je nastao novi talas i sve sto je on podrazumjevao. Arsenijevićevu priču je Zograf dalje ilustrirao, a u Arsenijevićevu naraciju kreativno su se umješala jos dva glasa – glas hrvatskog pisca Bora Radakovića i beogradskog teoreticara umjetnosti Svebora Midžića... Glavni junak knjige sanja o pank bendu po imenu Gliste, i slaže krhotine zivota svog pokojnog ujaka, konceptualnog umjetnika po imenu Išmail...
Radnja romana odigrava se 1979. godine i nema veze sa našom skorom proslošću. Glavni junak je petnaestogodišnji dječak.V.Arsenijević je sam želio rekonstruirati žargon onoga doba, prije Titove smrti, koje sve vise dobiva mitsku ulogu.
P.S. Mislim da knjigu fakat treba pročitat,jel je pisana na jedan specifičan način,te ima pun kurac dobrih ilustracija!!


Post je objavljen 28.03.2005. u 13:01 sati.