Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Proljetni otvoreni go-turnir GKVG 2005. – Velika Gorica 26. 03. 2005.

Počela je proljetna serija vikend-turnira u Velikoj Gorici.
Ovaj puta nas se okupilo četrnaestoro. Velikogoričancima se pridružio Arsim Kabashaj iz Zagreba. On od prošlog vikenda ne propušta turnire ni u Zagrebu, ni u Gorici. Ovdje je i Zvonko. Nema rada go-sekcije u Karlovcu, pa je slobodan.
Igralo se četiri kola po švicarskom sistemu. Zvonko je nakon dužeg vremena došao i pobjedio. To mu polako postaje navika.
Igrano u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ - Zagrebačka 90
Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez. Komi u egalu je bio 6,5 poena.
Pogledajmo redom što se zbivalo.

1. Zvonko Bednjanec 2. kyu, 4 boda i sos 10
2. Mladen Smud 2. dan, 3 boda i sos 10
3. Matej Zakanj 10. kyu, 3 boda i sos 8
4. Dino Štrbac 5. kyu, 3 boda i sos 7
5. Marko Ugarčina 14. kyu, 3 boda i sos 5
6. Tajana Tumpa 7. kyu, 2 boda i sos 12
7. Siniša Zadjelović 10. kyu, 2 boda i sos 10
8. Arsim Kabashaj 25. kyu, 2 boda i sos 6, 37
9. Ivo Borić 24. kyu, 2 boda i sos 6, 27
10. Adil Karupović 25. kyu, 1 bod i sos 9
11. Marcela Kovačić 24. kyu, 1 bod i sos 8
12. Petar Mandarić 25. kyu, 1 boda i sos 6
13. Josip Baković 15. kyu, 1 boda i sos 5
14. Adnen Karupović 25. kyu, 0 bodova i sos 7
Nove kategorije: Ovaj puta bez novih kyueva
U prvom kolu je najzanimljivija bila partija Mladena i Dine. Uz četiri prednosna kamena Dino nije uspio Mladenu ozbiljno priprijetiti. Zvonko dajući šest prednosnih kamenova pobjeđuje Sinišu. Tako dva najbolja velikogorička igrača Mladen i Zvonko startaju uspješno. Matej je imao lakši zadatak. Dajući devet kamenova prednosti uvjerljivo pobjeđuje Adnena, koji je nakon dugo vremena došao na vikend-turnir. Rezultat je to nastojanja njegovog brata Adila. Tajana je uvjerljiva protiv Arsima, a Marko protiv Petra. Zanimljiva i neizvjesna je bila borba Marcele i Adila. Bila je to Adilu pobjeda protiv jačeg protivnika, jer Marcela je za kyu jača.
U švicarskom sistemu uspješniji igraju međusobno i tako borba za vrh tablice ima veću draž. Zvonko opet igra dajuću šest prednosti, ali ovaj puta je protivnik Matej. Zvonko je i tu prepreku savladao, ali nije išlo lako. Odradio je Matej i poneku vrijednu kombinaciju, ali cjelina pripade Zvonku. Mladen ima nešto lakši posao s Adilom i pobjeđuje. Tajana nastavlja pobjedonosni početak novom pobjedom. Ovaj puta je žrtva bio Marko sa pet prednosnih kamenova. Tako su na vrhu Tajana, Zvonko i Mladen. Uz njih je i Ivo, koji je u prvom kolu dobio bez borbe, jer nije imao protivnika. Razlog tome je kasniji dolazak Josipa, koji je krenuo s drugim kolom.
Nastavljamo rasčišćavanjem vodeće trojke. Tajana i Zvonko vode bitku za ostanaka na vrhu. Oni se odlično poznaju, jer par su u parskom gou. Zvonko je pobjedio velikom razlikom i ostao na vrhu tablice. Zbog neparnog broja vodećih, Mladenu ostaje bodovno slabiji protivnik. Bio je to Ivo uz devet prednosnih kamenova. Završilo je uvjerljivom Mladenovom pobjedom. Dakle ostaje za zadnje kolo borba za pobjedu na turniru između Zvonka i Mladena. Od ostalih partija trećega kola za pratnju prve dvojice, na bod razmaka, izborili su se: Matej pobjedom protiv Siniše za oko 20 poena; Dino pobjedom protiv Marcele s devet prednosti; Marko pobjedom protiv Adila s devet prednosti; a tu su i Tajana i Ivo, koji 2 boda imaju još iz prva dva kola.
Odlučujuća partija za turnirskog pobjednika igra se između Zvonka i Mladena. Zvonko je crni i daje komi 0,5 poena. To je 1 prednosti. Krenulo se mirno, ali ne za dugo. U središnjici Mladen oduzima opstojnost većoj grupi Zvonkovih kamenova, ali nastoji uhvatiti i više od toga, pa usložnjuje nadmetanje. Na taj način Zvonko dobiva šansu, koju uspjeva iskoristiti, Slijedi Mladenova neprecizna igra s ulaskom u byoyomi. Pada mu i kamenčić iz ruke na ploču i zamalo mu ne istječe vrijeme za razmišljanje. Nastupa i ljutnja na sebe uz nervozu. Mladen čini ono što drugima savjetuje, da ne čine. Zvonko majstorski privodi partiju kraju pobjedom i osvaja turnir.
Pobjedama u poslijednjem kolu na tri boda dolaze još i Matej, Dino i Marko. Mladen je imao najviše sos-bodova i osvaja drugo mjesto, dok su redom dalje Matej, Dino i Marko.
Tajana je šesta s 2 boda, ali s najviše sos-bodova na turnira. To znači da je igrala s najuspješnijim protivnicima po osvojenim bodovima. Najuspješniji igrač mlade generacije je Arsim Kabashaj iz Zagreba. Bio je osmi.
Slijedeće subote je ovdje Prvenstvo Hrvatske za učenike osnovnih škola, pa neće biti redovnog vikend-turnira. No, ako bude zainteresiranih biti će popratni turnir prvenstvu za sve ostale.
bl. Muradenu


Post je objavljen 27.03.2005. u 22:55 sati.