Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Ja ustah svi Ustaše...

Hrvatski klasik po humanitarnim koncertima... ili kako da svi budemo Ustaše...

U SUBOTU navečer u Škabrnji održan je humanitarni koncert, kojeg je organizirao župnik don Zdenko Dundović, za dovršetak gradnje mjesne crkve Svetog Ante, a glavni akteri bili su Thompson, Miroslav Škoro i Mate Bulić.

Na koncertu se okupilo oko 7000 ljudi, a cijena karte bila je 40 kuna.

Iako je humanitarni koncert bio za izgradnju crkve, okupljenima nije smetala raskošna ustaška ikonografija. Oko koncertnog prostora prodavale su se majice i kape s ustaškim znakovljem, koje su nosili brojni mladi, a ispred pozornice se mahalo ogromnom crnom zastavom sa slovom U, piše Večernji list.

Župnik se od ustaške ikonografije ogradio, rekavši za Jutarnji list kako je njemu "najvažnije da se pjeva i veseli". A Thompson i "kumovi" nisu se poveli za publikom koja je počela pjevati "Juru i Bobana", već su nastavili pjevati svoje pjesme koje su elektrizirale atmosferu.

Naime, izvođači su nastojali izbjeći da ih se na bilo koji način poveže s ustaškom ikonografijom, no politika ih nije smetala, kao ni župnika Dundovića.

U završnici koncerta župnik je na pozornicu pozvao Dunju Gotovinu, suprugu Ante Gotovine, a njihovog sina, malog Antu, nosio je Ljubo Česić Rojs, na što je publika počela klicati ime Ante Gotovine...

Index

Post je objavljen 14.06.2004. u 14:08 sati.