Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Seka, Braco & Super Pile

Nekoć je bio Mond. Nekoć je bio Mikado. Nekoć je bio Braco. Nekoć je bila Seka. Nekoć su bili Seka i Braco. Nekoć je bilo Zvečevo. A sad?
Sad je – Super Pile!!! Ta-naaa! Hej, stani malo.. Super Pile?!? O da, sa bliženjem Uskrsa police trgovina preplaviše čokoladice sa veselim zečićima, kokošama, jajcima, pilićima i među ostalim – Super Piletom tvornice čokolada Zvečevo. Kad se samo sjetim koliko su nekoć radosti te male čokoladice donosile u slatke kutke djetinjstva!

Tada čokolada još bijaše luksuz. Tada čokoladica još bijaše cijenjena, nesvakidašnja, nedostižna običnom radničkom djetetu. Tada Seka i Braco bijahu najdraži prizor u unutrašnjosti onog neuglednog odmotanog trgovačkog papira. Poklončić toliko mal, al´sladak i drag - darak od srca. Poklončić dovoljno velik da se dječje oči rašire u veselju kad ugledaju lišca Seke i Brace na omotu čokolade. Poklončić dostojan čokoladnog slavlja, svečanosti čak – ozbiljne ceremonije pravedne raspodijele čokoladnih kockica, slasne konzumacije i završnog peglanja već praznog omota sa dragim licima bezimenih, ali toliko bliskih – Seke i Brace, u kojima se gotovo pa tražio vlastiti odraz.
A sadSuper Pile. Pazite, ne obično pile već je to pile – Super! Pitam se, čiji je ono odraz danas? Ili je bolje reći – čega je ono odraz danas? Možda nam to otkrije sljedeći piletov stajling. Ono ima crveni plašt, i ono na prsima ima veliko slovo Z! Z? Objašnjenje: Kada se želi profitirati na blagdanskim slabostima roditelja prema svojim potomcima – na jadno se pile zbrda-zdola nameči tvrtkino Z, jer kao da je bitno što na njemu piše… glavno da je na omotu pile, jer piliće djeca vole, onako malene pahuljaste i žute, a kako će tek voliti pile koje je i Super! I nameči mu brate i oči – reče taj reklamni tvrtkin genij, i gle čuda! Jadno pile dobi buljavih očiju par. Dovoljno buljavih da se uplašiš il´priupitaš – na čemu ovo pile je? I koja je njegova simbolika? Što to točno Super Pile radi? Čime se ono na Uskrs bavi? Super Pile – spasitelj kokošanstva!

Ipak, u duhu blagdana neću prema Piletu biti preoštra. Ta nije ono Poncije Pilet. I ono, to Super Pile može zaželiti sretne uskršnje blagdane, a može to i Superman i Supergirl i SuperBaka i Batman i Spiderman i Blade i Pikachu i Van Helsing i Catwoman i Modesti Blejz na kraju krajeva, ali ovaj put, mojim izborom, u ime nekih nevinijih vremena sretan Uskrs žele vam - Seka i Braco.
Sretan Uskrs!

Post je objavljen 25.03.2005. u 00:59 sati.