Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Modus operandi Mate Bašića Matana


Odgovorio Matan na blogovske denuncijacije. Opširno, epski... Uz gusle, gangu, reru...

Produbio, dotočio ono što je istim udbaškim rukopisom napisano u citatu:

A Croatian journalist and MI6 agent in Croatia is... (UPI o novinaru Vjesnika Ž. Peratoviću)

UPI o Željku Peratoviću

Washington DC, 13 siječnja (UPI)

Hrvatski mediji objavljuju mnoštvo vijesti u vezi činjenice kako u jednom od dnevnih glasila i dalje radi novinar koji je očito agent britanske obavještajne sluzbe za prekomorske zemlje (MI6). Željko Peratović piše za dnevnik Vjesnik. Prema tim vijestima, Peratović je bio izvor – a očito je to još uvijek – vijesti odnosno dezinformacija o boravištu generala Ante Gotovine kako bi se onemogučilo njegovo hvatanje... Prema hrvatskim medijima, Peratović takodjer ima zadaću diskreditacije boraca i službenika iz vremena predsjednika Tuđmana.

Iako je demaskiran od strane šefa hrvatske protuobavještajne službe Franje Tureka, Peratović je i dalje zaposlen kao novinar.

Hrvatski predsjednik Mesić potvrdio je Peratovićevu ulogu u pisanju tekstova za 967 broj Feral Tribune-a kojim je potvrđeno da je šest novinara medju kojima i Gordan Malić iz Globus novosti uz bivšeg šefa ministarstva unutrašnjih poslova Ranka Ostojića te nekoliko britanskih diplomata proturalo dezinformacije hrvatskoj javnosti u kojima se tvrdilo da je Gotovina u Hrvatskoj. Mesićev pomoćnik za nacionalnu sigurnost Željko Bagić upozorio je predsjednika da su obavještajci MI6 i britanskih obavještajnih službi u Zagrebu regrutirali određeni broj poznatijih hrvatskih novinara čija je uloga plasirati dezinformacije o Gotovininom boravištu u hrvatske medije.

Peratovićevo nepredvidljivo ponašanje brinulo je njegove kontrolore koji su predložili da ga se ‘otpusti’ ali je lokalni agent MI6 to odbio opisujuci ga rijecima ..on je imbecil ali je svejedno koristan.


A evo i karakterističnog izvatka iz najnovijeg usratka u Imotskim novinama:

Kad sam ja telefonirao (Marku Barišiću i Andreji Latinović), I to zbog toga što su se vrlo živi ljudi našli ugroženi njegovim pisanjem, mislim da nisam tražio da ga se otpusti (jer mu ja ionako ne bih dopustio približavanje novinama, osim kao čitatelju), već sam prijateljski pitao svoje prijatelje može li se tekstovi toga Peratovića staviti pod nadzor.


Cijeli se U-ka-kak može naći na donjim linkovima:

Imotske novine 1(pdf)

Imotske novine 2 (pdf)

...

Tekst iz Vjesnika koji je naljutio Matana i njegove prijatelje iz kafića Australija u Tkalčićevoj - Prijetnje sudbinom Milana Levara


Post je objavljen 24.03.2005. u 21:57 sati.