Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Sir Richard Branson, multi-milijunas bizinsmen, vlasnik tvrtke Virgin, sprema se na obaranje jos jednog rekorda: prijeci ce La Manche (ili kako ovdje to vole zvati The English Channel) u specijalnom amfibijskom vozilu, dakle, vozilu koje moze vozit na vodi i na kopnu. Specijalno je adaptiran, a moze postic brzinu do 50 kmh na vodi (do 160 kmh na kopnu), a cijena mu je ciglih 150,000 GBP. Namjerava srusit Guinnessov record, tj prijeci La Manche za 2 sata. vise informacija ovdje
Ovo mu nije prvi puta da isprobava srusit neki record: vec je bezbroj puta pokusao obic kuglu zemaljsku u hot-air balonu (u odredjenom vremenu, ne sjecam se vise tocno kojem), ali jos nije uspio. Isto tako vec godinama zeli preuzeti poslovanje britanskom lutrijom od tvrtke Camelot, ali uvijek bude odbijen. Inace, slovi kao down-to-earth covjek sa lezernim stilom, mislim da cak nema zavrsenu ni srednju skolu (ili ako ima, na jedvite jade), ali imao je taj instinkt za sklapanje poslova. Slovi kao tzv. britanski Steve Jobs. Ima i par skandala vezanog uz njega, da je “dirao” stjuardese njegove avio-kompanije Virgin Atlantica.

Eto, kad imas toliko para, zivot poprimi sasvim drugi smisao i prioriteti se mijenjaju. Neka mu je, zaradio je novce sam, neka ih trosi kako hoce. A i simpatican mi je, ne znam zasto, valjda zbog svog nekonvencionalnog pristupa stvarima. Za razliku od onog meni antipaticnog megalomana Rupert Murdocha.

Samo da spomenem naslovnicu danasnjeg The Sun-a: "So close to glory... Then two minutes of agony." Glavna tema i osnovna misao u jednom: we wuzz robbed.

Post je objavljen 14.06.2004. u 10:15 sati.