Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

21. Turnir go-sekcije O. Š. 'N. Hribara' – Velika Gorica – 22. 03. 2005.

Hriba utorkom; go u Hribi.
Znano je da je većina zainteresiranih učenika za go ovdje ovaj puta u jutarnjem turnusu. Njima se danas pridružio Ivan Kos učenik 4c razreda. On je još prošle godine čuo za go na promidžbenom, animacijskom satu goa u svome razredu. Nije se uključio u rad školske go-sekcije prošle školske godine. Danas se sve nekako desilo za njega spontano. Radili smo u njegovom razredu, a on nije mogao odoljeti, a da ne ostane s nama. Zanimalo ga je cijelo vrijeme, ali se nekako nije uključio. Valjda je sada došlo vrijeme?
Po prvi puta se pojavila na go-sekciji i Stela Pervan učenica 2a razreda, seka od Partika. Naučila je doma od brata. Oni igraju kod kuće i čujem da ga često i pobjedi. Ona igra do prvog zarobljavanja.
Uključio sam se u igru, da popunim broj natjecatelja do parnoga broja. Na taj način svatko ima protivnika u svim kolima.
Pogledajmo sada turnirsku tablicu.

Svak sa svakim (atari-go po dvije, a go po jednu partiju )
Ivan i Stela su igrali atari-go u svim partijama, a ostali go na 13x13 međusobno
1. Domagoj Kralj 25. kyu, 6 bodova i sodos-bodovi 10
2. Patrik Pervan 5. interna kategorija, 4 boda i sodos-bodovi 10
3. Petar Mandarić 25. kyu, 4 boda i sodos-bodovi 6
4. Ivan Kos 1. interna kategorija, 4 boda i sodos-bodovi 6
5. Stela Pervan 1. interna kategorija, 2 boda i sodos-bodovi 4
van konkurencije
6. Mladen Smud 2. dan, 10 bodova i sodos-bodovi 20
Sodos-bodovi su bodovi pobjeđenih protivnika. To je prvi kriterij za raspodjelu mjesta, nakon osvojenih bodova, za sustave u kojima igraju svak sa svakim.
Nove kategorije:
2. interna kategorija: Ivan Kos
Već u prvom kolu se susreću Stela i Patrik i ona odmah dokazuje kako nije problem pobjediti starijeg brata.
U drugom kolu na 13x13 igraju Patrik i Petar. Bilo je borbe i padova grupa. Pobjeđuje Patrik. Već je sazrio za igru na velikoj ploči i 25. kyu. U istom kolu igraju novi, Stela i Ivan, međusobno. Ivan je bio uspješniji i osvaja svoje prve bodove.
Slijede susreti 25. kyueva protiv novih 1. internih kategorija. Kyuevi trebaju zarobiti šest kamenčića za pobjedu, a interne jedan. Vještiji i iskusniji kyuevi pobjeđuju u sve četiri partije.
Četvrto kolo donosi najveće iznenađenje. Ivan je pobjedio Patrika u obje njihove atari-go partije. U susretu 25. kyueva uspješniji je bio Domagoj.
Poslijednje kolo, kao i prethodna ima opet svoje neočekivanosti. Patrik je imao do sada dva neočekivana poraza od početnika Stele i Ivana i izgledalo je, da je definitivno uprskao današnji plasman, ali ..... Još jedno iznenađenje za kraj je pobjeda Patrika protiv Domagoja, koji je nanizao pobjede i već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto na ovom malom turniru. Domagoju ostaje turnirska pobjeda, ali se Patrik digao i pored spomenutih poraza na drugo mjesto. Isti broj bodova s Patrikom imaju Petar i Ivan. Patrika izdižu sodos-bodovi na drugo mjesto, ali Petar i Ivan su po tome jednaki. Petar je ipak na kraju treći. O tome odlučuje izravni susret s Ivanom iz trećega kola. Ivan je dobrom igrom i rezultatima pokazao da zaslužuje veći zadatak za ubuduće, pa će morati osvajati po dva kamenčića za pobjedu. To ujedno znači i prelaz u jaču 2. internu kategoriju.
Nije nas bilo puno, ali je bilo zanimljivo. Slijedi pauza od dva utorka zbog praznika i nastavljamo u Hribi 05. 04. 2005.
bl. Muradenu


Post je objavljen 23.03.2005. u 08:45 sati.