Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sqwo

Marketing

SummeR TR!P

Brineta je sjela na zadnje sjediste... plavusa se smjestila na mjesto iza volana. Upalila je automobil i ukljucila muziku. Jinksi... „Tamo gdje je sve po mom“... zaculo se iz zvucnika. Razgovarale su tokom voznje, jedno vrijeme... smijale se... i gledale preko retrovizora. Zatim je brineta zaspala...ponovno. Put ju je izmorio, a mozda je uticaj na njeno spavanje koje je tako ucestalo u zadnjih desetak sati imala neprospavana noc, proslavljanja polozenog ispita koji je znacio prelazak u narednu godinu, savladavanje jedne od stepenika na putu njene buduce karijere... Skupila se na zadnjem sjedistu i zaspala. Plavusa je to primjetila kada joj ova nije odgovorila na postavljeno pitanje. Promatrala ju je preko retrovizora. Gledala je blagim pogledom punim njeznosti. Usporila je voznju da slucajno ako naleti na neku rupu na cesti ne bi probudila brinetu.

Uskoro su stigle ispred kuce koja je sa sprata imala prelijep pogled na selasce u kojem su se nasle, u kom ce provesti ljeto. Bijela kucica na dva sprata, sa velikom terasom na drugom spratu uzdizala se pred plavusinim automobilom koji je parkirala ispred samog ulaza. Kuca se nalazila u blagoj osami, jer u neposrednoj blizini nije bilo nikakvih gradjevina, a tako ni nepozeljnih pogleda, koje bi zeljele izbjeci.
Plavusa je izasla iz automobila i izvadila torbe iz prtljaznika. Spustila ih je na stepenice koje su vodile u dvoriste kuce. Vratila se do automobila i otvorila straznja vrata. Dotakla je brinetu usnama o kosu. Ova se probudila. Nesto je prokomentarisala, na sto su se obje nasmijesile.

Pruzila joj je ruku i izvukla je iz automobila. Zagrljene su zajedno krenule do kuce usput pokupivsi torbe koje su ih ispred cekale. Plavusa se zaputila prema kuhinji... da brineti spremi dorucak, dok je ona uletila u kupaonicu i bacila se pod tus. Iz kupaonice se zacuo uzdah zadovoljstva... konacnog osvjezenja. Kako su vrata kupaonice bila otvorena, plavusa je sve cula... na licu joj se pojavio vragolasti smijesak. Iskljucila je kolo na kome se mlijeko grijalo... zdjelu sa muslijem ostavila je na stolu.. prekinula spremanje dorucka. Sa istim onim smijeskom dlanovima je udarila o bedra i svukla majicu sa sebe. U putu prema kupaonici i sve ostalo.
Brineta je polako dolazila k sebi od iscrpljujuceg puta... voda ju je budila... a tada je osjetila da joj se neko pridruzuje. Okrenula se... i ugledala nju... plavusu. Prislonula ju je uz zid kupaonice drzeci je za ruke da se ne bi mogla opirati, iako to brineti nije bilo ni na kraj pameti. Usne su im se dotakle... a plavusine ruke su pocele istrazivati brinetino tijelo...

...
Nakon nekog vremena... obje ogrnute peskirima... otisle su do kuhinje. Brineta je dovrsila dorucak koji ju je cekao nedovrsen. Plavusa ju je cijelo vrijeme gledala. Jeduci, brineta joj je mahala rukom u znak toga da je prestane tako gledati, ali plavusa nije prestajala. Kada je zavrsila sa doruckom, presvukla se... odmjeravajuci plavusu koja je pospremala nered u kuhinji.
Bilo je kasno poslijepodne kada su izasle prosetati do plaze. Otisle su na stjenovitu.... gdje su poslozle peskire i bacile se u more. Plivale su jedna prema drugoj... zagrljene u vodi nekako odrzavale ravnotezu... usne su im bile na milimetar od dodira. Na plazi su se pojavila neka djecurlija.


Post je objavljen 22.03.2005. u 17:09 sati.