Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Turek i Bagić preko Nacionala tuku Račana i Sanadera


Račan i Sanader su krivi što Hrvatska nije dobila datum početka pregovora s EU, tvrdi Ivo Pukanić u Nacionalu.

Njihovu krivnju objašnjava odbravanjem suradnje Ostojića (Račan) i Podbevšeka (Sanader) s britanskim agentima, odnosno istražiteljima Haaškog suda.

Račan se izravno optužuje da je odobrio formiranje Ostojićevog tima u policiji, a da je to zakonski moglo odobriti samo Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Sanaderu se stavlja na teret da je osobno odobrio Tureku da nakon Prezentacije nastavi prisluškivati Ranka Ostojića, što je blagoslovio i Marijan Svedrović, sudac Vrhovnog suda, raniji odvjetnik Zločinačke skupine s Knežije.

Berislav Jelinić, novinar koji je karijeru prije Nacionala kovao kod Roberta Naprte u Studiju tumači da se zaključak Odbora za nacionalnu sigurnost i unutranju politiku o prekršenim ljudskim pravima novinara odnosi na činjenicu da je Malić objavio naša imena prenoseći dio originalnih dokumenata POA-e u Globusu, te da se to ne odnosi na Turekove zaključke o nama da smo strani špijuni i širitelji britanskih dezinformacija o Gotovininom skrivanju.

Jelinić ne propušta pohvaliti Peru Kovačevića i Antu Markova kao da time potvrđuje špekulacije da su njih dvojica u vrijeme skandala na početku špijuniranja novinara, a vezano uz Gotovinu (sredina 2003.), usko surađivali s Franjom Turekom.

Logično, uzme li se u obzir izjava Ante Markova da su tajne službe u kontaktu s Gotovinom. Kako bi on to znao ako nije bio jako blizak s Turekom?

Tuku u Nacionalu i po Karamarku i Bajiću, nastojeći zasutsaviti, i od Đikića i od Tome, najavljenu istragu POA-e i Državnog odvjetništva o Turekovom ometanju suradnje s Haaškim sudom.

Hrvatski list i Nacional podijelili su zadaće. Prvi udara prijetnjama Bore Gotovine i mobiliziranjem masa uz pomoć Zlatka Sudca. Drugi otkriva umočenost političara u manipulacije tajnim službama, ali samo onoliko koliko bi to moglo koristiti Gotovini, Bagiću, Tureku i Mesiću.

Nacional je nedavno stao u zaštitu Markice Rebića (člana kolegija Hrvatskog lista) kod kojeg kad dolazi u Zagreb odsjeda najpoznatiji Gotovinin odvjetnik, američki Hrvat Luka Mišetić.
Ah, skoro sam propustio. Branili su i prava Marina Ivanovića, nekadašnjeg zapaženog SIS-ovca i potčinjenog Markici Rebiću u aferi skrivanja Ahmićke četvorke.

Strašno podupiru Marijana Pedišića, odvjetnika Hrvoja Petrača i Ante Gotovine. Pedišić je upravo za te novine izjavio kako je optužba protiv Petrača za otmicu Zagorčevog sina nastala kao produkt policijske Operativne akcije Magla koju je vodio Ranko Ostojić.

Kako je poznato i iz drugih izvora Magla se ticala identificiranja Gotovinine mreže pomagača.

Gotovinine i Petračeve medijske ispostave najavljuje da na zalihama ima još streljiva kojim će tuči označene nastave li ovi raditi protiv dvojca u bijegu.


Post je objavljen 22.03.2005. u 13:05 sati.