Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Latinica o Gotovini


Sve što sam vidio nije bilo na Latinovoj razini. Jesu li radile cenzorske škare? Je li to posljedica pisanja kolumni u Nacionalu, nekog posebnog odnosa prema Stjepanu Mesiću? Za Željka Bagića nije rečeno da mu je EU zabranila ulaz zbog pomaganja Anti Gotovini...
- Kako ste vi mogli izjaviti da će se Gotovina predati kad ga niste ni vidjeli ni čuli, rekao je Nenad Ivanković Čedi Prodanoviću komentirajući slijedeći citat:

Kako komentirate informacije objavljene u tjedniku Nacional prema kojima odvjetnici generala Gotovine ispipavaju mogućnosti njegove naknadne predaje? Bi li ona poboljšala njegov status pred Haaškim sudom?

-Kao čovjek koji poznaje autora tog teksta, Jasnu Babić, vjerujem da ta priča nije izmišljena. Stoga mi se čini da su Gotovinini odvjetnici prvi put počeli razmišljati da se pravnim sredstvima poboljša pozicija njihova branjenika. I sigurno da svaki kooperativni pristup Tribunalu ne može slučaju štetiti generalu Gotovini. No, koliko mu on u ovoj pat-poziciji može pomoći, to je drugo pitanje.


Tko je vidio Gotovinu? - otprilike je glasio naziv emisije. Veze s tom temom imaju Ivankovićeva rečenica, Pukanićev i moj iskaz.

Nitko se nije potrudio komentirati ni Pukija ni mene. Potpuno je zaobiđena činjenica da je Sabor dao za pravo novinarima koji su pisali o Gotovini, POA-i i Bagiću.

Zato je Mesiću bliska Zrinka Vrabec Mojzeš dobila priliku oprati Gotovinine ideološke, HDZ-ovske, sisovske srodnike.

Zašto Čedo Prodanović Ivankoviću nije rekao da je izjavu u Slobodnoj dao jer je razgovarao s Gotovinim emisarima predvođenim Nikolom Krištom, kao što je kasnije objasnio u Feralu?

U tekstu s informacijom o Gotovini na Kapriju naveo sam i ovo:

Početkom mjeseca sarajevski tjednik Dani objavio je informaciju da je intervju s odbjeglim generalom obavljen u Zagrebu u Bosanskoj ulici u Petračevoj vili.

Dani su opisujući organizaciju intervjua u Petračevoj vili naveli da je u cijeli projekt bio uključen Ured predsjednika, odnosno predsjednikov specijalni savjetnik za nacionalnu sigurnost Željko Bagić, ali i poznati odvjetnik Čedo Prodanović.

Prodanović je u zadnjem broju Feral Tribunea opovrgnuo informacije iz Dana da je osobno kontaktirao s Gotovinom i da je sudjelovao u organizaciji spomenutog intervju.


Ali zašto sada Prodanović nije napao Ljubu Ćesića Rojsa koji mu svojim javnim obranama Gotovine narušava pozicije Ademija i Čermaka?

Već i vrapci znaju da je Ljubo Ćesić Rojs posredovao dokument POA-e o primjeni mjera tajnog nadzora nad francuskim veleposlanstvom prvi put kad je Rojsu trebao biti zabranjen ulaz u EU. Ljubo je prethodno zaradio zabranu ulaska u SAD, a tek kasnije, u grupi s Bagićem i Petračem, izrečena mu je mjera zabren ulaska na područje EU.

Sam se hvalio da je posredovao video kasetu iz Knina na kojoj Gotovina pere podređene i koja bi trebala dokazivati da je prenio vlast na Čermaka, pa ga se ne može teretiti za zločine koji su se dogodili kad je on napustio Knin.


Post je objavljen 21.03.2005. u 21:47 sati.