Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Je li seks bolji kada smo zaljubljeni?

Ležeran seks"
[Q]Neki ljudi više vole seks kao dio dugogodišnje ljubavne veze, dok takav seks neki opet smatraju "ubojicom" svake strasti.


Taj termin implicira na činjenicu da ne postoji obaveza prema partneru. Iako takav seks obično uključuje osjećaje i brigu, ipak je koncentracija usmjerena više na ono što se događa sada i tu.
Uživanje je samo fizičko, bez emocionalnih komplikacija karakterističnih za vezu.

Seks sa strancem - Privlačnost je u nepoznatome. Tajnovitost je uzbudljiva. A i vi se možete prikazati kao sasvim druga osoba i ostvariti svoju fantaziju.

Rizik - Opasnost je također dio "ležernog seksa". Prisutan je element zločestoće u kušanju zabranjenog voća.




Zašto je "ležeran seks" privlačan?


Psihološki razlozi - Neke od nas su odmalena učili da je usputan seks neprihvatljiv, da je to nešto "loše i prljavo". Ta činjenica čini "ležeran seks" još uzbudljivijim.
Fizički razlozi - Kada riskiramo i osjetimo strah, živčani sustav u mozgu je stimuliran. Disanje postaje brže, tlak postaje viši i adrenalin se puni. Tijelo odlazi u višu fazu.

Ako dodamo tome još i seksualne poruke, tijelo će podivljati.

Seks kada smo zaljubljeni

Talijanski znanstvenici su otkrili da biokemijsko stanje zaljubljenosti je vrlo slično opsesivno - kompulzivnom poremećaju.
Želja para da bude zajedno je prevelika. Svaki trenutak žele iskoristiti da bi bili blizu jedan drugome. U tom periodu seks je vrlo uzbudljiv.
Kada smo stvarno zaljubljeni, seks postaje nekako više "zajednički". Primamo i dajemo sebe fizički i emocionalno. Uz seksualni užitak očekujemo i potpuno emocionalno ispunjenje.[/Q]

Post je objavljen 21.03.2005. u 18:57 sati.