Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Zimski parski turnir Go-kluba Velika Gorica – 20. 03. 2005.

Od ove godine krećemo u Velikoj Gorici na redovna održavanja otvorenih parskih turnira. Namjera nam je da slijedimo, kao i drugim aktivnostima u svezi goa, europske i svijetske trendove. Igranje goa u mješovitim parovima je sve popularnije. Naš par prvaka Hrvatske, Tea Robotić i Mladen Smud, sudjelovali su prošlog studenoga na Svijetskom prvenstvu parova u Tokyu.
Igrano je u 'Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u Velikoj Gorici u Zagrebačkoj 90, kao i večina naših natjecanja.
Još uvijek nije s većom ozbiljnošću shvaćena ova aktivnost, pa se tako u nedjelju pojavilo tek tri para. Bilo je, ali nesigurnih, najava još nekoliko parova, ali se isti ne onazočiše. Došao je Arsim Kobashaj iz Zagreba, zainteresiran za igru, ali bez para. Za taj slučaj nismo ni mi imali koga da se složi još jedan par, pa je Arsim igrao sam, da se popuni paran broj od četiri natjecateljske cjeline.
Mi u Velikoj Gorici ne posrćemo u slučaju slabijih rezultata, već nam oni ukazuju na potrebu većeg aktiviranja na ostvarenju ovakovih događanja. Znamo da radimo dobru stvar.
Igralo se svak sa svakim, uz vrijeme za razmišljanje od 45 minuta po paru, ali bez byoyomija. Sve partije su bile ravnopravne, uz komi 6,5 poena.
Pogledajmo turnirsku tablicu na kraju turnira.

1. ZET (Tajana Tumpa i Zvonko Bednjanec ) prosjek 4,5. kyu, 3 pobjede
2. TIM (Tea Robotić i Mladen Smud ) prosjek 3,5. kyu, 2 pobjede
3. MID (Monika Riđanec i Darko Dolenac ) prosjek 24,5. kyu, bez pobjeda
van konkurencije
4. Arsim Kobashaj 25. kyu, 1 pobjeda
Najzanimljiviji susret, koji je odlučio pobjednika, igran je već u prvom kolu. Sastali su se TIM i ZET. TIM je višestruki prvak Hrvatske, a ZET je trećeplasirani hrvatski par. Bila je to zanimljiva i poučna partija. TIM nije uspio realizirati velike mogućnosti pozicije, pa čak uz nekoliko taktičkih pogrešaka blizu istjeka vremena za razmišljanje, predaje partiju. Ostale dvije partije oba para su dobili, pa je ZET osvojio ovaj prvi takav turnir.
TIM je za utjehu preostale protivnike pobjedio obaranjem cijele ploče. To je tek slikovito, jer se i takova partija računa samo 1 bod, kao i ona koja se dobije za samo 0,5 poena.
Arsim je igrao van konkurencije, pa je treći par bio MID. Trudili su se i sigurno podosta naučili.
Po završetku partije TIM-a i ZET-a obavljena je analiza partije od strane Mladena i Zvonka za sudionike turnira.
Krenuli smo skromno. Idemo dalje i u lipnju je 1. Proljetni parski turnir. Nadamo se većem odazivu, a do tada ćemo malo više raditi i na parskoj igri.
bl. Muradenu


Post je objavljen 21.03.2005. u 13:15 sati.