Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Petkom u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu - 18. 03. 2005.

Svaki petak u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu s početkom u 17 sati, a u trajanju 2 sata, okupljaju se mladi uz go. Tijekom prošloga ljeta, a i ove zime, su radili u knjižnicama za mlade u mjestima stanovanja u okviru ljetne i zimske škole goa. Sada se okupljaju ovako jednom tjedno.
Upisao je Zvonko, koji je vodio današnje natjecanje, i mene u tablicu, ali za igru van konkurencije. To je značilo, da ja ne igram za krajnji redoslijed, ali mogu drugima pomrsiti račune pobjedama. Odigrao sam, nažalost, samo u prvom kolu protiv Mate Taušana i uzeo mu bod. Izgleda, da sam mu na taj način pomrsio račune u borbi za prvo mjesto. Imao sam nekih drugih obveza, pa me nije bilo oko jedan sat. No, nisam bio jedini koji je kratko trajao na ovom turniru. Slično su uradili još i Ilija i Vladimir, a samo kolo više odigrao je Filip. Tako se to svelo na igru šestorice. Robert je malo zakasnio, pa nije igrao u prvom kolu.

Krajnji redoslijed je bio:
1. Leon-Josip Telak 6. interna kategorija, 3 boda, sos 13,5(58,5)
2. Mato Taušan 24. kyu, 3 boda, sos 13,5(52,0)
3. Željko Lončar 6. interna kategorija, 3 boda, sos 9,5
4. Robert Jovičić 22. kyu, 3 boda, sos 8,0
5. Nikola Srkoč 5. interna kategorija, 2 boda, sos 14,5
6. Zlatko Lončar 6. interna kategorija, 2 boda, sos 13,0
7. Filip Đulabić 3. interna kategorija, 1 bod, sos 5,0
8. Vladimir Smud 20. kyu, 0 bodova, sos 2,5
9. Ilija Akrap 6. interna kategorija, 0 bodova, sos 2,0
van konkurencije
10. Mladen Smud 2. Dan, 1 bod i sos 3,0
Igran go na 13x13 handicap, a Filip Đulabić atari-go
Nije bilo novih kategorija.
Leon-Josip je odlično startao s tri pobjede iz prva tri kola. Već time si je osigurao prvo mjesto na turniru. Na kraju je jednak s njime bio Mato, pa čak i po sos-bodovima. Odluku su donijeli zbrojevi sos-bodova protivnika njih dvojice, u ćemu je bolji bio Leon-Josip.
Treći je bio Željko, koji je u poslijednjem kolu izgubio od brata Zlatka. Bila je to uobičajena partija braće Lončar, koja je završila prepirkom i međusobnim osudama za varanje. Željko je uradio, i to ne prvi puta, za slične situacije, pogrešku, jer je već poremetio poziciju, a da voditelj nije vidio o ćemu se točno radi. Na taj način se nije moglo prosuditi u sporu, a kako je Željko poremetio poziciju, izgubio je partiju. Da je mirno pričekao Zvonka, možda bi pobjedio na turniru, jer bi tada imao 4 boda.
I Robertu je turnirska pobjeda izmakla u zadnjem kolu kada je neočekivano izgubio od Nikole.
Bliže kraju rada pristupile su nam tri djevojčice i Zvonko ih zapita: ‘Biste li s nama igrale jednu novu igru?’ Pristale, pa im Zvono krene objašnjavati, a one kažu da znaju jednu igru, koja se igra na ovakvim pločama s kamenčićima i da treba okružiti kamenčiće. Znale su. Pristale su Melisa i Delila odigrati meč do prvog zarobljavanja međusobno. Medina je gledala. Rezultat je bio:
Melisa - Delila 2:1.
Pred rastanak kazala je većina da će doći sutra u Veliku Goricu na turnir. Čekati će ih Zvonko kod autobusa u Inportaneu pred McDonaldsom sutra u 8. Izgleda da ćemo imati dosta velik i zanimljiv turnir. Rating-EGF-e nas zove.
bl. Muradenu


Post je objavljen 21.03.2005. u 08:06 sati.