Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Saint Georg Behemot i Duh sa Zembericom


Bacio sam se danas na pisanje epiloga istrage saborske komisije. Postirao ih na:

Epilogues of parliamentary investigation of accusations against five Croatian journalists in case Gotovina

Možda bi ovdje bilo zgodno izdvojiti:

Ako bi se vlast samo skoncentrirala na žrtvovanje Franje Tureka , a ne poduzela ništa da provjeri informacije kreće li se Ante Gotovina na potezu srednja Dalmacija – Lika (Udbina) – Grahovo-Glamoč-Livno-Zapadna Hercegovina, mislim da će i do ljeta Carla Del Ponte imati negativno mišljenje o potpunoj suradnji s ICTY-em.

Po mojim informacijama, taktika čekanja da odbjegli general prijeđe iz Hrvatske u BiH nakon čega bi hrvatske vlasti obavijestile EUROFOR koji bi ga potom u helikopterskom desantu uhitio, već sada se pokazuje promašenom...

Prema izvorima bliskim Vladi Ive Sanadera Josip Perković se nametnuo i za glavnog savjetnika Tomislava Karamarkana planiranju akcija POA-e kojima bi se trebalo pokazati da Hrvatska čini sve da bi ostvarila punu suradnju s ICTY-em.

Kritičan sam prema takvom scenariju jer držim da je antilustracijski.
Franjo Turek većinu svojih grijeha nije počinio isključivo vlastitom krivnjom, već po nalogu politike.

Obavještajci koji su sada profitirali nisu ništa bolji od njega, odnosno čak imaju puno većih profesionalnih mrlja u prošlosti.

Kažnjavanje Tureka neće Hrvatsku približiti Europi, niti će donijeti preokret u političkim manipluacijama tajnim službama. Dapače, ovo je samo još jedna u nizu manipluacija.


Vidio sam najavu za Latinicu o Gotovini. Normalno, Pukanić reklamira emisiju. Zamišljam da je na onoj kaseti iz Knina umjesto Gotovine Pukanić i da se iživljava nad podređenima dok ga snimaju dvije kamere.

I da cvjeta od sreće jer će mu Predsjednik opet doći na rođendan, čim vidi snimku.

A moji prijatelji iz Limb's Underground Society Saint Georg Behemot i Duh sa Zembericom uhvatili se nekih komada. Za sada Saint Georgu ide bolje. Prorijedio je zbog cure i dolaske u Limb. Šaraju po kvartu.

Duh sa Zembericom umalo za ženom nije otišao u Indiju. U zadnji tren se izvukao na foru da bi on vrlo rado u Indiju, ali mu je draža Sjeverna Koreja koja ima pravo imat atomsku bombu, pa nek ide sve u PM.


Post je objavljen 20.03.2005. u 22:44 sati.