Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hoćeli HRT ostati bez koncesije?

Kako je vijeće za elektroničke medije brinući se za općedruštveni moral, oduzelo OTV-u koncesiju zbog prikazivanja dijelova amaterskog pornića Kozjak, odlučio sam umjesto Noćne more odgledati filmove koji su se prikazivali na HRT1.

Prvi film bio je Hannibal. Jedan masakr u općoj pucnjavi na tržnici, kojih desetak ljudi ubijeno. Zatim jedan čovjek obješen preko balkona sa rasporenom utrobom tako da su mu crijeva visjela van trbušne šupljine. Jedan s prerezanim vratom, jedan s ubodnom ranom u području trbušne šupljine. Zatim vrlo upečatljiva scena gdje divlje svinja raskomadaju žive ljude. Možda je bio još pokoji ubijen kojeg sam eventualno zaboravio. I kao šećer na kraju, scena gdje Hanibal živom čovjeku odvaja gornji dio lubanje kako bi došao do mozga. Odsijeca komade mozga iz čeonog dijela, kako bi čovjek ostao živ, te ih peče u tavi. Čak jedan ispečeni komad daje i žrtvi da pojede uz komentar da je baš ukusno.

Nakon Hannibala, na red je došao i francuski film Irreversible. Za početak, neki tip kaže da je spavao sa svojom kćeri. Nakon toga kadar iz nekakvog gay kluba uz razne scene seksa. Slijedi lomljenje ruke u laktu, a odmah potom i smrskavanje lubanje živog čovjeka, vatrogasnim aparatom u kojih desetak udaraca. Potom vrlo brutalna scena silovanja u pothodniku koja je bila toliko realistična da je izazvala popriličnu nelagodu u meni (inače sam poprilično tvrdog želuca, a ovaj film je poznat po tome što su gledatelji napuštali kino dvorane kod scene silovanja). Bilo je tu još malo drogiranja, jedno pušenje, nešto golotinje… i to je valjda to.

Ako je OTV zbog prikazivanja par bijednih kadrova amaterskog pornića zaradio oduzimanje koncesije na 24 sata, HRT je zaslužio bar giljotiniranje odgovornih osoba.

Moje osobno mišljenje je da je OTV neopravdano ostao bez koncesije, da su moralne vrijednosti u našem društvu totalno izopačene, da u vijeću za elektroničke medije sjede sve odreda impotentni tipovi kojima se kurac jedino diže na nasilje i da HRT-u treba čestitati na ukazivanju u apsolutnu apsurdnost odluke vijeća za elektroničke medije.

Post je objavljen 20.03.2005. u 11:20 sati.