Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vesna Pusić, počasna građanka Pakoštana

Od kud Vesna Pusić u Hrvatskom listu koji u pretprošlom broju donosi poziv vlč. Zlatka Sudca Anti Gotovini da se ne preda, uz Božju pomoć, a u zadnjem objavljuje prijetnju Bore Gotovine svima koji dirnu u njegovog brata?

I zašto predsjednica HNS-a u tom razgovoru ni na koji način ne komentira situaciju s najpoznatijim pakoštanskim bjeguncem?

Kad bolje razmislim i ne sjećam se nešto da je nasljednica Savke Dabčević Kučar zadnjih mjeseci uopće dala ikakvu izjavu o Gotovini.

Znam samo da je pred nekoliko brojeva Hrvatski list donio intervju sa Željkom Kurtovom Bušem, saborskim zastupnikom HNS-a iz Pakoštana koji je povijesno objavio da je preko 60 posto birača iz njegove općine na predsjedničkim izborima glasalo za Stjepana Mesića.

U istom broju sisovskog glasila dan je i kraći intervju s Borom Gotovinom koji je za noćno uklanjanje plakata s njegovim bratom optužio nepoznate vandale.

Zli jezici su tumačili da je Boro znao da je plakat skinula policija, ali da je to prešutio zbog nekih aktualnih dogovora s Vladom oko njegova brata.

Poganiji jezici još i domeću da je i Boro Gotovina zagovarao Mesića za Predsjednika.

Željka Kurtova Buša u Saboru će zamijeniti Ivica Maštruko


Izbor Markice Rebića, člana uredničkog kolegija Hrvatskog lista, bio je Boris Mikšić koji je obećavao će Gotovina slobodno šetati Hrvatskom kad on postane predsjednik.

A Željko Kurtov Buš, HNS-ova veza s Gotovinom, sve donedavna je ponavljao kako bi i on osobno, ako to tako odluči počasni građanin Pakoštana s međunarodne tjeralice, bio spreman mu pomoći.

A Ivica Račan, premijer po čijem je nalogu Ranko Ostojić, novi ravnatelj policije 2002. bio u kući Bore Gotovine i prenosio premijerove poruke odbjeglom Heroju, a ne Zločincu, požalio se Ivi Sanaderu da mu je Boro Gotovina pred par tjedana prijetio u sjedištu SDP-a.

I Ivica Račan je dobio tjelesnu pratnju.

Račan nije policiji prijavio što mu je točno Boro Gotovina rekao, pa MUP ne može primijeniti mjere po kaznenom djelu prijetnje.

Kažu iz MUP-a da ne mogu kazneno tretirati ni Borine izjave Hrvatskom listu jer nije navedeno točno komu se prijetio, da bi se znalo tko točno osjeća strah i zabrinutost.

U nedostatku podrobnijih informacija možemosamo nagađati da je Boro došao razgovarati s Ivicom kako bi se utjecalo na Ranka Ostojića, koji je član SDP-a, a kako uporno piše Ivo Pukanić i plaćeni suradnik Haških istražitelja, da se prestane baviti Antom.

Pa je valjda Ivica rekao da nema utjecaja na Ranka, našta se Bore napizdija optužio ga da laže i da je on Ranka doveo u policiju i da će svi oni platit ako dirnu u kičmu njegove familije.


Post je objavljen 19.03.2005. u 12:09 sati.