Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Kaj smo vozili?

Nijesam već dugo napisao ništ' o autima, pa ajde da se na brzaka prisjetim kaj sam zadnje vozio. BMW serije 7, Chevrolet Spark (bivši Daewoo Matiz) i Renault Lagunu. O prva dva moglo se već čitat u Večernjaku, o trećem slijedi tekst u utorak. Tri potpuno različita auta, svaki sa svojim komparativnim prednostima pred konkurentima u klasi.

sedmica

Reklama tvrdi da je BMW-ova sedmica sportska limuzina. Taj izraz puno puta zazvučao mi je otrcano, ali kad sam se uvjerio da se s ovim autom dugačkim 518 cm zaista mogu peglati zavoji k'o s nekim kompaktom, skužio sam da je ta limuzina zaista - sportska. Skužio sam i da je nedostižna za većinu nas siromašnih smrtnika, pa neću previše trošit riječi na nju.

matiz - spark

Zato je Daewoo Chevrolet Matiz Spark pravi autić za svakodnevnu upotrebu po zagušenim velegradskim ulicama i pronalaženje malih prostora za parkiranje. Matiz je trenutačno najjeftiniji novi auto u Rvackoj, a niti novi kad stigne ne bu puno skuplji. Procjenjuje li se uloženo i dobiveno, izvrsna prilika. Naravno, ako ste solo brijač ili bračni par bez previše zahtjeva za prtljažnim prostorom.

laguna

Laguna je u sredini između dva prethodno opisana auta i jedan je od modela koje ću najozbiljnije uzeti u obzir kad ću za nešto više od godinu dana otplatit svoj sadašnji auto i krenut u kupnju novog. Pogotovo karavanska Laguna. Pogotovo s novim 1.9 dCi motorom sa 130 konja.

Post je objavljen 18.03.2005. u 13:00 sati.