Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 11. puta - Zagreb 16. 03. 2005.

Nastavljeno je turbulencijama na listi od prošli puta.
Krenulo se partijom u kojoj je Marijan izazvao Zvonka u borbi za Zvonkovu 3. poziciju na listi uz osam prednosnih kamenčića. Zvonac se nije dao zbuniti i sigurnom igrom pobjeđuje i čuva mjesto.
Malo kasnije Mato pokušava borbom do vodeće pozicije, ali uz nekoliko taktičkih pogrešaka brzo dolazi u izgubljenu poziciju, koja se kvarila do završnih 134,5 poena razlike za Mladena. Ipak, Mato u ovakovim partijama uči.
Dolazi Tomi i izaziva, već slobodnog, Marijana. Bila je to borba u kojoj Tomi pokušava Marijanu oteti 7. mjesto. Uradio je to vrlo uvjerljivo uz 142,5 poena razlike. Ovim rezultatom su zamjenili mjesta, pa je Marijan sada 8.
Mato pokušava protiv svog učitelja Zvonka uz devet prednosnih kamenova, ali učitelj ostaje učitelj. Mati ne ostade do časnog poraza predajom.
Po završetku partije s Matom, Zvonac izaziva Mladena u borbu za vrh liste. Bio je to revanš za poraz od prošle srijede. Partija, kao i sve njihove, vrlo borbena. Zvonko je i opet konstatirao, da ne voli igrati s Mladenom, jer su te partije čisto mrcvarenje. Nigdje ništa nije sigurno i može se nadati napadu na skoro sve svoje postave. Pa skoro da je i bilo tako, ali uz Mladenovu nepreciznost, koja donosi poveće gubitke. Nepreciznom igrom Mladen gubi poveću grupu u sredini ploče, pa potom i nešto manju bliže kutu. Zvonko je odigrao par, Mladenu neočekivanih, poteza i uveo ga u totalno izgubljenu poziciju. Ovaj puta je majstor na ploči bio Zvonko, bez obzira na naslove. Bravo Zvonac! Učinio si listu zanimljivom. I ja volim da se 'vječne' lidere skine s trona, samo mi je malo nespretno što sam ovaj puta baš to ja. Gledam to iz unutra. Nema veze, čekam prvu prigodu za revanš.
I na kraju, Mato izaziva Marijana za 8. mjesto i uspjeva potisnuti ga za još jedno niže. Marijan je tako danas bio nesretna figura. Dva puta je išao prema dolje na listi.
Bio je tu i Davor Gorički, a pojavila se i Ana iz davnih dana. Izgleda, da smo ih udobrovoljili, da oforme par za parska natjecanja.

Pregled današnjih rezultata:
Za 3. mjesto: Z. Bednjanec - M. Sviličić ( 8 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 40,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: M. Smud - M. Taušan (9 prednosnih kamenova) 1:0 ( 134,5 poena razlike )
Za 7. mjesto: T. Baotić – M. Sviličić (8 prednosna kamena ) 1:0 ( 142,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: Z. Bednjanec - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 1. mjesto: Z. Bednjanec - M. Smud ( bez prednosnih kamenova i komi 0,5 ) 1:0 ( 35,5 poena razlike )
Za 8. mjesto: M. Sviličić - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 16. 03. 2005.
1. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
6. Davor Gorički 10. kyu Zagreb
7. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
8. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
9. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 17.03.2005. u 09:50 sati.