Drugi «Gastro susreti Istre» održat će se 5. i 6. idućeg mjeseca u Rovinju. O programu susreta te još nekim aktivnostima županijske Obrtničke komore bilo je riječi na današnjoj konferenciji za novinare. «Gastro susrete Istre» županijska Obrtnička komora pokrenula je prošle godine s namjerom promocije ugostiteljske struke, podizanja kvalitete te razmjene informacija. Zamišljeno je da se uoči početka turističke sezone organiziraju svake godine u drugome mjestu.
Na premijernom izdanju domaćin je bio Umag, a ove je godine to Rovinj. Manifestacija je natjecateljskog karaktera, znanje i vještine odmjerit će kuhari, pizzaioli, flamberi, barmeni i sommelieri. U revijalnom dijelu programa održat će se izložba maslinovih ulja, vina i samoniklog bilja te fritaja sa šparogama od 2.005 jaja. Glavnina programa bit će na glavnom rovinjskom trgu a manji dio u hotelima Adriatic i Park. Osim o gastro susretima, predsjednik Komore Vili Šaina danas je govorio i o nedavnom sporu oko koncesije za ribarenje u Tarskoj vali. Rekao je kako Komora ne može zauzimati ničiju stranu jer su svi zainteresirani njezini članovi, a nepravilnosti oko dodjele koncesije, ako postoje, trebaju ispitati mjerodavne institucije.
Post je objavljen 15.03.2005. u 10:34 sati.