Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sramota

Ako se još itko samozavaravao pravim/krivim razlogom našeg skorašnjeg ˝odjeba˝ 17og, jučer je imao jedinstvenu priliku da napokon progleda. Ti samozavaravajući slijepci i dalje to nazivaju - ´uzavrelim strastima´. Da strastima! Oni to i dalje nazivaju revoltom. Da revoltom! Oni to i dalje nazivaju blagim neredima. Da blagim!
Ne gospodo. To nisu strasti, to nije revolt, to nisu neredi. To je sramota. Evo vam još jedanput crno na bijelo:
S. R. A. M. O. T. A.

Dakle veleuvažena gospodo, Europa nas neće nogirati zbog Ante, kako ste si voljeli lagati (a tek lakovjernom narodu). Europa nas neće nogirati zbog loše ekonomske situacije. Europa nas neće nogirati zbog prezaduženosti. Europa nas neće nogirati zbog neobrazovanosti. Europa nas neće nogirati zbog Britanije. Europa nas neće nogirati zbog Berlusconija. Europa nas neće nogirati zbog Dežele. Europa nas neće nogirati zbog nevjerodostojnosti. Europa nas neće nogirati zbog nedosljednosti. Europa nas neće nogirati zbog jebenog sira i vrhnja. Hoćete da vam kažem zbog čega će nas Europa nogirati?
Zbog balkanizma. Onog istog balkanizma od kojeg tako panično želimo pobjeći, ali svaki minorni međudržavni ogled i utakmica, kao ova rukometna jučer između Zagreba i Partizana, dokazuje da mu itekako pripadamo. Sramota – ponavljam! Sramota! Sramota na svim razinama – i navijačkim i organizacijskim i policijskim i športskim i novinarskim…
Sramota od organizatora koji nije na prvi znak nevolja automatski - otkazao utakmicu! Zar im nije postalo jasno da utakmica više nije bila objekt navijačkog, ma govno navijačkog - divljačkog interesa! Što se to konkretno trebalo desiti da im postane jasno – da netko pogine? Petoro ozlijeđenih, razbijeni autobusi, automobili? Nisu bili dovoljno konkretni? Sramota!
Sramota od policije koja nije reagirala promptno i oštro, i za ime božje primijenila taj prokleti zakon o navijačima koji služi kojem kur.. u ovoj zemlji?!?
Sramota od športa koji tolerira takvo okružje, umjesto da su gospoda odbila uopće izići na teren u takvoj krvi-smo-žedni situaciji!
Sramota od športaša koji uživa u toj ´nad njima preko Drine´ - Pirovoj pobjedi!
Sramota od novinarstva koje izvještava o NJIHOVIM provokacijama i traži izgovore za NAŠE divljaštvo, umjesto da na licu mjesta najoštrije osudi te krvoločne budaletine koje se nazivaju hrvatskim navijačima! A te budale nisu - ni navijači, a niti Hrvati! Već samo divljaci koji se sramote!
Sramota! Sramota! Sramota!

I uopće me ne zanima kakvi su ONI. Nema tog izgovora koji može opravdati divljaštvo NAŠE strane. Niti to što MI kao nismo kao i ONI, niti to što su ONI možda u Beogradu prvi počeli, niti to što su ONI u Beogradu tukli NAŠE, niti to što su ONI možebitno četnici, niti to što su ONI došli iako su znali što ih čeka… Ništa, ništa, ništa ne opravdava – glupost divljaka.
Adio Europo, balkanci te pozdravljaju…

Post je objavljen 14.03.2005. u 19:59 sati.