Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psihologica

Marketing

Prijateljstvo

Ovih dana me strašno povrijedila jedna prijateljica s jednom banalnom izjavom, a u životu sam joj oprostilana puno teže stvari. Tako sam i počela razmišljati da li sam ja bila trenutno slaba pa me to pogodilo ili je u pitanju nešto drugo. Došla sam do zaključka da nije u pitanju moja trenutna slabost nego sam došla do točke kada sam rekala: "E sada mi je dosta" samo još nisam shvatila zašto baš sada jer nam prijateljski staž traje već dosta dugo. To je bio odnos u kojem sam uglavnom ja davala, ali to mi nije smetalo i čak mi je predstavljalo zadovoljstvo. I sada sam pred dilemom da li joj to reći ili jednostavno pustiti da se taj odnos ugasi sam od sebe. Ali sada se postavlja pitanje da li je to pošteno obzirom na naše dugogodišnje prijateljstvo.
Ustvari nisam niti sama sigurna da li da još pustim vremena sebe prije nego donesem konačnu odluku ili je fakat došlo vrijeme da se ugasi nešto staro da bi se našlo prostora za neko novo prijateljstvo.
I tako me muče dileme da li njegovati i trudititi se oko prijatelja iako već neko vrijeme pričate o banalnim stvarima i osjećaš da ti razgovori ne dotiču tvoju dušu ili takav odnos zalediti neko vrijeme ili prekinutiti.

Eto, mislila sam da ću pišući ovo doći do nekakvog zaključka ali ništa dileme ostaju.

Post je objavljen 14.03.2005. u 17:10 sati.